У сукобима је погинуло шесторо пакистанских цивила, а 17 је рањено.

На другој страни у прекограничном гранатирању и пуцњави погинуо је  један авганистански војник, а десет особа повређено, од којих троје цивила.

Званичници се међусобно  оптужују да је друга страна започела сукоб, преноси Ројтерс.

Како наводи агенција, Пакистан је саопштио да су авганистанске граничне снаге иако нису биле ничим изазване отвориле су ватру на цивилно становништво на граничном прелазу Чаман, који повезује западну пакистанску провинцију Белуџистан и авганистанску јужну провинцију Кандахар, користећи - тешко наоружање, укључујући артиљерију и минобацаче - .

Пакистански премијер Шехбаз Шариф рекао је да убиства цивила ''заслужују наојштрију осуду'' и додао да ''авганистанска привремена влада мора да се постара да се овакви инциденти не понове''.

Портпарол гувернера провинције Кандахар у Авганистану Хафиз Сабер тврди, међутим,  да је сукоб почео када су пакистанске снаге покушале да спрече изградњу новог контролног пункта са авганистанске стране границе.

Ројтерс наводи да је Чаман други најважнији гранични прелаз између те две земље и представља витални извор царинских прихода за Авганистан, а протеклих неколико недеља био је затворен са пакистанске стране због, како преноси агенција, безбедносних, административних и других разлога.
 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".