U sukobima je poginulo šestoro pakistanskih civila, a 17 je ranjeno.

Na drugoj strani u prekograničnom granatiranju i pucnjavi poginuo je  jedan avganistanski vojnik, a deset osoba povređeno, od kojih troje civila.

Zvaničnici se međusobno  optužuju da je druga strana započela sukob, prenosi Rojters.

Kako navodi agencija, Pakistan je saopštio da su avganistanske granične snage iako nisu bile ničim izazvane otvorile su vatru na civilno stanovništvo na graničnom prelazu Čaman, koji povezuje zapadnu pakistansku provinciju Beludžistan i avganistansku južnu provinciju Kandahar, koristeći - teško naoružanje, uključujući artiljeriju i minobacače - .

Pakistanski premijer Šehbaz Šarif rekao je da ubistva civila ''zaslužuju naojštriju osudu'' i dodao da ''avganistanska privremena vlada mora da se postara da se ovakvi incidenti ne ponove''.

Portparol guvernera provincije Kandahar u Avganistanu Hafiz Saber tvrdi, međutim,  da je sukob počeo kada su pakistanske snage pokušale da spreče izgradnju novog kontrolnog punkta sa avganistanske strane granice.

Rojters navodi da je Čaman drugi najvažniji granični prelaz između te dve zemlje i predstavlja vitalni izvor carinskih prihoda za Avganistan, a proteklih nekoliko nedelja bio je zatvoren sa pakistanske strane zbog, kako prenosi agencija, bezbednosnih, administrativnih i drugih razloga.
 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".