Пре пет година свет је обишла фотографија морбидно гојазног детета које се игра у резервоару за воду покушавајући да расхлади своје велико тело у малом селу у Индонезији.

Арја је био толико велики да му никаква одећа није пристајала па је око њега био омотан само саронг. Дане је проводио једући хрпу нездраве хране и пијући газирана пића што је резултирало тиме да ово дете дође до невероватних 192 килограма!

 

 

Одлазак у школу био је немогућ за Ајру, а онда се све променило. Уз помоћ тренера и контролисане исхране овај дечак је смршао преко 102 килограма, а програм мршављења трајао је пет година.

 

 

- Сваке недеље смо постепено смањивали порције хране. На пример, уместо да поједем тањир пиринча, јео сам само 5 кашика. Због тога нисам ни приметио да сам на дијети.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kumparan (@kumparancom)

 

Након што је смршао, Ајра опет може да хода, пење се на дрвеће, игра кошарку са другарима.

Њего план вежбе је да сваки дан пређе око 3 километра и 2 сата дневно се бави спортом са пријатељима из школе.

 

 

- 2015. године нисам ни сањао да ће ово бити могуће. Сад се осећам другачије и много боље - признао је дечак.

Са 10 година Ајра је био зависан од газираних напитака и инстант резанаца. Оно што је он јео за једна дан, било би довољно за две одрасле особе.

Његови родитељи су покушавали да му помогну, па су га држали на строгој дијети, али то је створило само контраефекат.

Када је изашао поменути видео о њему, лекари су се понудили да му смање желудац, али Ајра је морао да смрша сам неколико килограма. То је и урадио, а онда је након смањења желуца изгубио око 186 килограма.

- Пре сам ишао на спавање око 4 ујутру, а будио се око 15 х. Сада свако вече идем на спавање око 22 х, а устајем рано ујутру. Сада пазим шта једем и колико вежбам. Циљ је да смршам још више - каже Ајра, а преноси Дејли мејл.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".