Случај је, одмах пријављен лозничкој полицији, која је урадила увиђај. Штета је већа од 150 хиљада динара. Домаћин, али и његови укућани су у очају. Одгајили су велике зимине, сматрајући да ће, што се меса тиче, зимус моћи да "накриве капу", али нису рачунали на лоповску ујдурму, која почиње одмах после свињокоља.

- Отац је отишао код сестре у Швајцарску и понео три пршуте, колико дозвољавају да се поносе и то је све што смо добили од наших зимина - прича Марко, који се, уз пољопривреду, бави грађевином, и као и његови родитељи, слови за часног, поштеног и вредног човека.

- Кад смо, данас, мајка и ја кренули у сушару да скинемо месо и кости, које су биле осушене, видели смо шта се догодило. Лопов или више њих су исекли, вероватно маказама за арматуру потпуно „очистили“ сушару. Не можемо да дођемо себи - каже младић.

И други мештани страхују, па истичу да би било добро ако би полиција успела да установи ко је покрао Јевтиће, и да их изведе пред лице правде како другима не би пало на памет да тако нешто чине.

Истрага је у току, а полицајци "склапају коцкице" уз оно што су узели на месту догађаја. У време крађе, која се догодила, вероватно, у ноћним сатима, падала је киша и ништа се није чуло.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".