Slučaj je, odmah prijavljen lozničkoj policiji, koja je uradila uviđaj. Šteta je veća od 150 hiljada dinara. Domaćin, ali i njegovi ukućani su u očaju. Odgajili su velike zimine, smatrajući da će, što se mesa tiče, zimus moći da "nakrive kapu", ali nisu računali na lopovsku ujdurmu, koja počinje odmah posle svinjokolja.

- Otac je otišao kod sestre u Švajcarsku i poneo tri pršute, koliko dozvoljavaju da se ponose i to je sve što smo dobili od naših zimina - priča Marko, koji se, uz poljoprivredu, bavi građevinom, i kao i njegovi roditelji, slovi za časnog, poštenog i vrednog čoveka.

- Kad smo, danas, majka i ja krenuli u sušaru da skinemo meso i kosti, koje su bile osušene, videli smo šta se dogodilo. Lopov ili više njih su isekli, verovatno makazama za armaturu potpuno „očistili“ sušaru. Ne možemo da dođemo sebi - kaže mladić.

I drugi meštani strahuju, pa ističu da bi bilo dobro ako bi policija uspela da ustanovi ko je pokrao Jevtiće, i da ih izvede pred lice pravde kako drugima ne bi palo na pamet da tako nešto čine.

Istraga je u toku, a policajci "sklapaju kockice" uz ono što su uzeli na mestu događaja. U vreme krađe, koja se dogodila, verovatno, u noćnim satima, padala je kiša i ništa se nije čulo.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".