Марија Савић Стаменић била је жртва манијака који ју је недељама узнемиравао телефоном чим уђе у стан.

Фото: В. Данилов

 

 

Водитељка искрено признаје да је због тога данима била уплашена.

- Имала сам прогонитеља, особу која ме је звала на кућни број телефона. То се догађало чим бих ушла у стан, деловало је као да ме неко гледа однекуд и тачно зна кад треба да позове. Било је веома непријатно, осећала сам страх и била принуђена да тражим заштиту од полиције. Решили су проблем у прилично кратком року, али ми никад нису рекли о коме је реч. Саветујем свим женама да, уколико осете да нешто није у реду, и ако посумњају да нешто потенцијално може да их угрози на било који начин, не оклевају него да се одмах обрате полицији - изричита је Марија.

Фото: Инстаграм принтскрин/marijasavicstamenic

 

 

Као жена која је годинама изложена погледима целе Србије, научила је како да се носи с непримереним порукама и опаскама које добија на улици и путем друштвених мрежа.

Кад је пре неколико година на једном јутјуб каналу објављено да има "добре ноге"- расплакала се.

- Тада сам још била на РТС-у и требало је да урадим интервју са гостом за Други дневник, за који сам се једва сабрала, пошто сам плакала откако сам дошла на посао. Питала сам се због чега је особа која је то окачила морала да коментарише како изгледам, а не то што радим. Било је то нешто најгоре што је неко могао да ми каже, јер не желим да ме људи посматрају на тај начин.

- Пријатељи, који су видели колико сам се потресла, рекли су ми да сам шашава. Сада схватам да је то било глупо, да сам подлегла предрасуди да ако си лепа жена, не можеш да будеш паметна и способна да добро радиш свој посао. Више не дозвољавам да ме такви ставови избаце из такта, мада и даље мислим да нису фер.

(Глориа)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".