Петра је у једној београдској улици ударила 73-годишњег човека који је у брзини прелазио улицу на пешачком прелазу како би на супротној страни улице ушао у аутобус ГСП-а. На месту несреће он је још увек давао знаке живота и колима Хитне помоћи превезен је у Ургентни центар.

- Учинила сам све што сам могла, трзнула волан удесно, притиснула сирену, кочила, али, нажалост, није било могуће да избегнем контакт. Зауставила сам возило, истрчала и пришла човеку. Убрзо су се окупили људи, сећам се да је нас неколико разговарало са њим. Нека девојка му је постављала питања како не би изгубио свест. Одговарајући на питања рекао је своје име, где живи, колико има унука и како се зову, дао је број телефона супруге. Била сам поред њега све до доласка возила хитне помоћи. Сећам се да су ми рекли да не бринем, како ће све бити у реду, сећа се она - рекла је Петра.

- Дан након несреће пронашла сам телефонски број породице Бајић. Гледала сам дуго у тај број на папиру, вероватно су прошли сати пре него што сам смогла снаге да позовем. Шта рећи његовој породици? Каква ће бити реакција када чују да је са друге стране возач аутомобила? Разговарала сам са Радованом, сином покојног Слободана, и изјавила му саучешће. Не сећам се детаљно разговора, али знам да је прошао у коректном тону. Питао ме је како се осећам, рекао да је и сам возач, те да има разумевања, јер тако нешто може сваком да се догоди - рекла је она пре неколико година.Дан након несреће, Слободан је подлегао повредама, а после сахране Петра више није хтела да буде присутна у медијима како би се лакше изборила са притиском који је носила.

 

 

- Пустите ме, предуго је трајала ова агонија и нисам спремна за било какву причу - рекла је она након судског процеса који је дуго трајао и након што је Апелациони суд утврдио да водитељка није крива, те да се није кретала непрописаном брзином.

- Ето, нико није написао да сам чим ми је било боље сву снагу покренула да одем до супруге Бајића, госпође Васиљке… А, отишла сам, однела јој две иконе са Острога: приказ Светог Василија и Богородице са Исусом у наручју. Разговарале смо, објашњавала сам да нисам крива, да је сваком оваква несрећа могла да се догоди… да се осећам ужасно. Говорила сам да разумем њену трагедију, замолила је да она разуме мене и све кроз шта пролазимо моја породица и ја. Да, то је трагедија две породице: Бајића и Цвијића… Не смем ни да вратим сећање, а оно је ту, стално је у глави, и ноћ, и сваки час, и сваки трен, када су ми јавили да су ми мајку одвезли у ужичку болницу, када је чула да јој је ‘ћерка убила пешака’. Моје сестре, а имам их три, нису се смиривале, ни данас се не смирују од ужасних вести и оптужби - рекла је она након оптужби да никада није посетила удовицу Слободана Бајића.

Петра је истакла да су је доста погађале приче о њеном имовинском стању и наводном плаћању адвоката десетинама хиљада евра, а мир је, као и раније, проналазила у манастиру, с обзиром на то да се од раније зна да је религиозна.

- Покушавала сам и покушавам да у храмовима наше вере нађем мир. Упорна сам да истрајем на том путу. Мислим да је лековит - рекла је Петра, коју данас не виђамо на телевизији, али и даље ради у информативи, само иза камера.

(Глоссy)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".