Припадници специјалних јединица Росу упали су данас под пуним наоружањем и блиндираним возилима у објекат велике бране на језеру Газиводе, а радник кога су тамо затекли испричао ја шта се тачно догодило.

- Отишао сам на велику брану на Газиводе да измерим ниво воде због кише, када сам видео четири, пет припадника Росу како обијају капију и кућицу. Уперили су пушке у мене, испитивали ме и исцепали заставу, а онда ме отерали, овако за Косово онлајн данашње догађаје описује радник који је на брани затекао припаднике специјалних јединица РОСУ.

Како каже, на Газиводе је отишао да измери ниво воде након обилних киша, што му спада у опис посла, када је према његовим речима видео петорицу припадника РОСУ како обијају кућицу и ломе капију на великој брани.

Фото: М. Нићифоровић

 

- А, онда су ме угледали и потрчали ка мени, ваљда ме нису очекивали. Уперили су пушке, дуге цеви у мене, питали су ме ко сам и шта радим овде, покушао сам да им објасним да сам као портир задужен да мерим ниво воде. Хтели су да знају има ли камера на кућици, рекао сам им да не знам, након чега су ме питали да ли је ово Косово или Србија. Само сам им рекао да сам рођен овде, а онда су узели да цепају српску заставу. Кад су је исцепали вратили су ми је и рекли да сам "вољно" и да бежим одавде - рекао је радник.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Косово онлине)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".