Наиме, саобраћај магистралним путем Митровица-Лепосавић се не одвија јер се следећа барикада налази на око два километра од ове у Рудару, а наредна је у Сочаници месту на путу између Звечана и Лепосавића.

- Ово је заиста превршило сваку меру. Годинама смо изложени малтретирању, шиканирању, хапшењима... На сваком кораку демонстрирају силу, показују да могу да раде шта и како хоће. А што је најжалосније, све то КФОР и Еулекс мирно посматрају. Чак се може с пуним правом рећи да су им саучесници у свим тим зулумима јер ништа не раде да их спрече у једностраним и акцијама усмереним против српског народа на овим просторима - испричали су нам синоћ житељи Рудара у једној од првих кућа у овом месту идући из правца Приштине, а који су годинама изложени стресним ситуацијама и упадима косовских полицајаца а како истичу раније и војника КФОР-а.

И јутрос док се грађани севера окупљају на барикадама припадници КФОР-а у својим возилима дежурају недалеко од свих места окупљања, а како сазнајемо припадника косовске полиције и даље има као и протеклих дана у мултиетничким деловима северне Митровице , Бошњачкој Махали, Три солитера... где су присутни у групама у размаку од по неколико стотина метара...

Административни прелази Јариње и Брњак и даље су затворени за саобраћај али и пешаке чиме су бројни житељи севера Космета који су се нашли у центрланој Србији онемогућени да се врате кући. Иначе, осим на барикади у Рудару, грађани се од јутрос у све већем броју окупљају и на барикадама у Сочаници и Лешку у општини Лепосавић.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".