Српски кошаркаш остварио свој четврти трипл-дабл учинак у сезони, односно 80. у каријери.

Никола Јокић је утакмицу са Јутом завршио са учинком од 31 поена, 14 скокова и 12 асистенција, док је Џамал Мареј убацио поен мање.

Након меча, тренер Денвера Мајк Мелоун је био презадовољан издањем својих играча, где је посебно апострофирао учинак Јокића.

- Ако желите да се браните од њега један на један, постиће кош. Ако желите да га удвојите, наћи ће отвореног играча. Сада се поставља питање, можемо ли да погодино тај отворен шут?- каже Мелоун.

Он је истакао да су мечеви са тимовима попут Јуте најбољи тест зрелости за његов тим.

- Овакви тимови ме плаше. Ово су мечеви који тестирају нашу зрелост- рекао је Мелоун, а затим изразио задовољство сјајном партијом Мареја.

- Мислим да је Џамал коначно нашао тај свој ритам и самопоуздање које му је било потребно. Ипак, ови мечеви ме плаше много, јер знате да су у том тиму играачи који ће дати максимум на паркету и које не занима против кога играју. Они једноставно играју своју игру, видели смо то и ове вечери. Свака победа у овој лиги је добра победа. Да, морамо још неке ствари да рашчистимо, али 16-10 скор је бољи од 15-11. Прихватамо то- истиче је Мелоун.

Срећан је био и сам Мареј који је као кључ победе истакао пре свега одбрану.

- Ово је већ други меч у низу који смо решили у последњој четвртини, када је наша одбрана била сјајна. Ипак, не можемо да бирамо када ћемо да се браанимо, што нам се дешава често. Понекад када игхрате против тимова који нису шутерски најбољи, помало се опустите, то је природно. Офанзивно, било је лако за све нас. Не баш лако, али смо добили шта смо хтели. Било је мало опуштања у одбрани. Нисмо све закључали, али смо урадили посао- закључио је Мареј.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".