Прошле године, најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић доживео је понижење у Аустралији, након што су га власти те земље прво држале у притвору за мигранте, а онда и протерале из те земље, иако је имао уредну визу.

Објашњење је било да не поштује правила Аустралије када је у питању корона, јер је у земљу ушао невакцинисан, иако је имао писмено изузеће од државних органа и организатора турнира.

Ник Кирјос и Новак Ђоковић до тада нису били у добрим односима, Аустралијанац је био тај који је увек тражио кавгу са Србином. Међутим, после свега што се Новаку десило у Аустралији, Кирјос је одлучио да га брани у јавности, а онда се временом родило и њихово пријатељство које је кулминирало финалом у Вимблдону које је добио Ђоковић.

- Здрав је, спреман да игра и приреди шоу нашим навијачима и нашој земљи. Срећни смо што га имамо - изјавио је Кирјос.

Новак Ђоковић, који је тренутно пети на АТП листи, сезону ће почети играњем на турниру у Аделајду, а потом ће имати за циљ да стигне до јубиларне 10. титуле у Мелбурну.

- Гледајте, по мом мишљењу је он најбољи играч на свету. Драго ми је да га поново дочекујемо и да ће поново показати какав је тенисер. Имам осећај да турнир није потпун без Ђоковића - објаснио је Кирјос и додао:

- Новак, Федерер и Надал у одувек били троглаво чудовиште које свако жели да порази.

Ник Кирјос изнео је и мишљење о томе хоће ли у 2023. бити нових грендслем шампиона.

- Рекао бих да нећемо! Рафа ће освојити Ролан Гарос, Ђоковић ће вероватно тријумфовати на Вимблдону, осим ако га ја не зауставим. Онда не знам... Новак је толико доминантан и уколико неко стварно дође на његов ниво на Аустралијан опену или Ју-Ес опену, стварно не могу да замислим да изгуби. Можда Медведев може да га победи. Гледајте, волео бих и ја да освојим један, али реално – он је толико доминантан - закључио је Кирјос.

Фото: ЕПА

 

Светску јавност посебно интересује однос између Кирјоса и Ђоковића који је проткан међусобним уважавањем и разумевањем.

- То у ствари није нов однос, али медији имају тенденцију да дају одређени тон и на неки начин су створили наратив да се нисмо баш волели. Али Новак зна да сам ја био једина особа која се заиста заузела за њега када се догодио проблем из стварног живота. Осећам да се тада, када неко то уради за тебе, када прича о теби и заложи се за тебе пред целом земљом, стиче поштовање, а не како се понашате једни према другима на тениском терену.

 

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".