Након 65 година, америчка полиција идентификовала је дечака који је пронађен мртав у кутији пре више од пет деценија. Реч је о Џозефу Августу Зарелију, који је у тренутку погибије имао четири године, а његов случај се сматра једним од најстаријих неразјашњених убистава у Филаделфији.

Полицајци су у четвртак саопштили да су захваљујуц́и детективском раду и напретку технологије успешно идентификовали дечака на основу ДНК анализе. Истражитељи су деценијама безуспешно покушавали да утврде његов идентитет, па недавно откриц́е представља велики искорак у истрази.

 

 

Случај је почео да се истражује у Филаделфији 1957. године, када је пронађено мртво дете умотано у ц́ебе у картонској кутији. Мртво дете показало је доказе о "скорашњим и прошлим траумама", рекла је тренутна комесарка полиције Филаделфије Данијел Аутло о почецима случаја.

Упркос чињеници да је случај привукао велику пажњу јавности педесетих година прошлог века, нико се није огласио да тврди да је пронађено дете њено.

- Шездесет пет година прича о несталом детету у Америци прогања ову заједницу, полицијску управу Филаделфије, нашу нацију и свет - рекао је Оутлав, који је отворио конференцију за новинаре у четвртак похваливши генерације полицајаца који су радили на случају.

- Упркос чињеници да је Џозефу Августу Зарелију одузет цео идентитет и право на постојање, он никада није заборављен - додала је она.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".