Серијски убица познат по надимку Торзо-убица који већ издржава затворску казну у Њу Џерзију због 11 убистава, признао је данас да је убио још пет жена на Лонг Ајленду касних 1960-их и раних 1970-их година прошлог века.

Као део споразума о признању кривице, убица Ричард Котингем (76), који је присуствовао саслушању путем видео преноса из затвора у Њу Џерсију, добио је имунитет од кривичног гоњења за четири убиства, преноси АП.

- Данас је један од најемотивнијих дана које смо икада имали у канцеларији окружног тужиоца у Насау. У случају убијене Дајане Кјузик, њена породица је чекала скоро 55 година да неко одговара за њену смрт - изјавила је окружни тужилац Ен Донели на конференцији за новинаре на којој јој се придружило неколико чланова породица жртава Ричарда Котингема.

 

Донелијева је рекла да је Котингем нанео непоправљиву штету великом броју људи и бројним породицама и да нема речи које би било кога могле да утеше.

Фото: Bergen County Prosecutor's Office, New Jersey

 

Котингем, који је у затвору од 1980. године, признао је да је одговоран за укупно 100 убистава, а надимак Торзо-убица добио је јер је, како се верује, неким од својих жртава одстрањивао главу и удове након почињеног злочина, наводи се у саопштењу власти.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".