"Даилy Стар" објавио је текст под насловом "Хрватска звезда са Светског првенства је син застрашујућег мафијаша и гангстера кога зову Мољац" и тако покренуо причу о Стипу Баришићу.


Због повреде коју је задобио Борно Соса, Баришић ће највероватније започети меч с Јапаном, док се у Енглеског чуде што до сада није играо. 

"Баришић је све три утакмице у групи на овом првенству одгледао с клупе. Ако Далић осећа притисак да мора да стави Баришића у игри у утакмицама које долазе било би га врло тешко кривити. Разлог за то је Баришићев отац Стипе за којег се верује да је један од главних шефова мафијашкога клана из Чепина", пише овај медиј.

Испливала је и шокантна тврдња да је отац фудбалера покушао да убије Здравка Мамића и то јер наводно тадашњи шеф Динама из Загреба није желео да врати његовог сина из Осијека у редове "модрих". 

"Стипе Баришић брине се за каријеру свог сина као што би сваки отац, али то је лоша вест за сваког тренера или председника клуба у ком ће Баришић да игра. То је најбоље на властитој кожи научио Динамов тадашњи шеф Здравко Мамић који је у лето 2017. стопирао Баришићев трансфер у Динамо". наводи се у тексту.

 

Међутим, овај медиј није остао дужан ни детаља наводног атентата. 

"Баришићев отац био је бесан због тога. Након што је јавно критиковао Динамову управу јер је одбила трансфер његовог сина на Здравка Мамића је пуцано на територију Босне и Херцеговине. Био је то покушај атентата на Мамића, а о томе су писали хрватски медији." 

Стипе Баришић након овога, како преноси "Даилy Стар", завршио је у затвору десет месеци, и то јесте тачно, само што је он добио условну казну и то због трговања информацијама хрватске тајне службе Ускок.

Како преносе медији, напад на Здравка Мамића се јесте десио, али нападачи никада нису пронађени.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".