На адресу наше редакције стигао је материјал који је, како наводи Владан Ж. отац малолетног ученика из Трстеника који је покушао да одузме себи живот ноћас, био иницијална каписла да се дечак одлучи на овакав корак. Емисије у којима је коментарисан цео тај случај и евентуална казна који би овај младић могао добити "докрајчила га је" како наводи његов отац. 

- Када је видео то, бацио је телефон, стрчао низ степенице плачући и излетео из куће, ја сам га стигао до капије, трчао сам колико сам могао јер имам болесно срце и викао "Сине стани, решићемо све", а он се само окренуо и кроз плач ми је рекао "Тата, ја не могу више овај притисак да издржим" - наводи саговорник за портал СрбијаДанас. 

Када је малолетни Н.Ж. побегао из породичне куће, отац је одмах случај пријавио полицији и молио за помоћ, пуком срећом младић је пронађен пре трагичног краја. Несрећни отац такође тврди да лоше психичко стање његовог сина траје данима.

Фото: Твитер/принтскрин/@ZoranIl77273998

 

- Дете је затворене природе и само се одлучио да себи пресуди - завршава утучен отац. 

(СрбијаДанас)

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

Служба ургентне психијатрије прима пацијенте 24 сата без заказивања, без књижице и без плаћања, а Центар за ментално здравље од 9 до 18 прима без заказивања.

Уколико вам је потребна помоћ, сваког дана можете позвати и волонтере Центра "Срце" од 14 до 23 часа на број телефона 0800-300-303 или им се обратити мејлом на vanja@centarsrce.org, као и преко чета на сајту www.centarsrce.org.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".