Na adresu naše redakcije stigao je materijal koji je, kako navodi Vladan Ž. otac maloletnog učenika iz Trstenika koji je pokušao da oduzme sebi život noćas, bio inicijalna kapisla da se dečak odluči na ovakav korak. Emisije u kojima je komentarisan ceo taj slučaj i eventualna kazna koji bi ovaj mladić mogao dobiti "dokrajčila ga je" kako navodi njegov otac. 

- Kada je video to, bacio je telefon, strčao niz stepenice plačući i izleteo iz kuće, ja sam ga stigao do kapije, trčao sam koliko sam mogao jer imam bolesno srce i vikao "Sine stani, rešićemo sve", a on se samo okrenuo i kroz plač mi je rekao "Tata, ja ne mogu više ovaj pritisak da izdržim" - navodi sagovornik za portal SrbijaDanas. 

Kada je maloletni N.Ž. pobegao iz porodične kuće, otac je odmah slučaj prijavio policiji i molio za pomoć, pukom srećom mladić je pronađen pre tragičnog kraja. Nesrećni otac takođe tvrdi da loše psihičko stanje njegovog sina traje danima.

Foto: Tviter/printskrin/@ZoranIl77273998

 

- Dete je zatvorene prirode i samo se odlučio da sebi presudi - završava utučen otac. 

(SrbijaDanas)

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".