Ипак, Наташа Којић Таша није била срећна врстом музике којом се ту бавила и генерално животом који је овде водила, па се обрела у далекој Калифорнији након што је претохдно завршила универзитет Беркли у Бостону. Ипак, такав избор носио је са собом и неке последице па су иза Наташе врло тешки дани.

Ћерка Драгана Којића због заврзламе која јој је донела трајну боравишну визу у Америци већ годинама не сме да се врати у својуј земљу, због чега је њен познати отац признао да пати.

Фото: Милена Анђела

 

Како би могла да остане толико дуго у САД, Таша је затражила статус азиланта и то као лезбејка. Иако јавно показује да није оријентисана према истом полу, Наташа је, зарад добијања папира, искористила право на азил. Америка није у обавези да одобри азил без обзира на то да ли је захтев основан или не, осим у случајевима када се тражилац азила већ нађе на територији земље од које тражи азил, и то само ако ће му живот бити угрожен или ће трпети прогон уколико се врати у матичну земљу. По нечијем савету, пријавила се као лезбијка, па би то требало да јој успе, пошто у Србији, за разлику од САД, нису дозвољени геј бракови, а то се у Америци тумачи као дискриминација.

Међутим, ћерка Драгана Којића због тога нема право да напусти Америку, јер када би то учинила не би смела да се тамо врати. Било је тешких тренутака, када је јела једну кифлу дневно, а родитељи Оља и Драган су јој финансијски помагали. Они су је наговарали да се врати у Србију, али Наташа за то није хтела ни да чује.

Фото: Инстаграм принтскрин/igorkojic

 

Да би плаћала сва дуговања која има, она је изнајмљивала стан који је издавала трећим особама на дан. Осим тога, имала је и озбиљне проблеме са бившим дечком, који ју је пријављивао полицији за узнемиравање. С обзиром на то да је Којићева наводно узета у заштиту азила, она може да борави у Америци и даље и да тамо легално ради. Наташа има кредитну картицу, свој ауто, стан који изнајмљује. Она се нада да ће се и њен статус ускоро решити и да ће након тога својим талентом достићи и који степеник више у каријери. Иначе, поред тога што пише филмску музику, она снима модне едиторијале, статира и појављује се у шоу-програмима.

Фото: АТА имагес

 

- Нисам био у Америци три године због целе ситуације. Захваљујући новој технологији и друштвеним мрежама, чујемо се сваки или сваки други дан. Нисам од оних родитеља да дете мора стално да ти буде уз скут. Брига постоји, често ме обузме и није ми лако. Само ја знам како ми је. Плачем за њом. Тешке ствари које осећам, претачем у песме. Имам две-три песме које сам посветио њој, али их још нисам снимио - изјавио је својевремено Кеба.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из мог бутика - Драган Којић Кеба

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".