Чеда Чворак широј јавности је постао познат тек са групом "Луна" која је обележила музичку поп сцену деведесетих година, али заправо је каријера овог композитора и текстописца почела много пре тога.

Чеда је музиком почео да се бави још у младалачким данима, седамдесетих година, када је свирао по игранкама. Касније је имао свој бенд под називом "Свежа крв" чији албум је био препун "добре поезије и прецизног рок звука."

Фото: Милена Анђела

 

У својој књизи, коју је објавио пре седам година, познати музичар направио је осврт на свој живот, па је тако описао и многе анегдоте између осталог и како је добио чувени надимак.

- Тај надимак сам добио у време када смо становали у школској згради у Новом Селу. У једном делу школског дворишта мој отац је тренирао омладимску екипу у одбојци за општинско такмичење. Игром случаја им је недостајао члан, па су ме, форме ради, убацили у ћошак терена. Након успешног враћања једне лопте, један омладинац је рекао: "Види ти малог Чворка како врати лопту." Тако постадох и остадох Чворак. Касније су и други прихватали надимак Чворак као саставни део мог имена, како приватног тако и естрадног - пише Чеда Чворак у својој књизи.

Иначе, право име и презиме познатог музичара је Чедомир Рајачић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ненад Кнежевић Кнез - ретроспектива каријере

(Србија Данас)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".