Очи домаће јавности биће упрте у "974" стадион на ком ће се репрезентација Србије састати са селекцијом Швајцарске у оквиру трећег кола групе "Г". Овај дуел је на програму од 20.00 часова, а "орлове", после ремија са екипом Камеруна, само победа води у даљу фазу такмичења. 

После две одигране утакмице, ситуација у групи "Г" изгледа овако: 

Први је Бразил са 6 бодова, затим Швајцарска која има 3 поена из две утакмице, а последња два места деле Камерун и Србија са по једним освојеним бодом. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Србији је за пролаз потребна победа над селекцијом Швајцарске и то је једини начин да наша репрезентација прође у нокаут фазу. Подела бодова или евентуални пораз значе крај такмичења. Оно што је такође битно јесте резултат са другог меча у ком се састају Бразил и Камерун. 

Јавност у Србији ће навијати за Бразил или за нерешен резултат у том окршају. Евентуална победа афричке екипе значила би да ће се гледати гол разлика. 

Битно је нагласити да Швајцарска може да прође даље и поделом бодова са "орловима, а победа би "сајџије" сигурно водила даље. Уколико Камерун направи изненађење и победи Бразил, гледаће се гол разлика. Пораз елиминише Швајцарце са турнира.

Фото: Танјуг/АП

 

Бразил је први у групи и победом "оверава" прво место. Иста ствар ће се десити и ако јужноамеричка екипа ремизира са Камерун, под условом да Швајцарска не победи Србију. Оно што забрињава јесте чињеница да ће селектор Тите "промешати карте" наовом мечу те остаје да се види у ком саставу ће "кариоке" наступити. 

Камерун, као и Србија, мора да иде на победу, то је једини начин да се нада проласку, било који други исход их елиминише.

До сада је окончано шест група и познати су први парови осмине финала Светског првенства. 

У суботу, 3. децембра од 16.00 часова у првој утакмици нокаут фазе састаће се првопласирана екипа групе "А" и другопласирана екипа групе "Б", односно Холандија и САД. У оквиру другог меча осмине финала снаге ће одмерити првопласирана екипа групе "Б" и другопласирана екипа групе "А", односно репрезентације Енглеске и Сенегала. 

Фото: Танјуг/АП

 

Истог дана од 20.00 часова у оквиру нокаут фазе састају се првопласирани тим групе "Ц" и другопласирана екипа групе "Д",  односно Аргентина и Аустралија и првопласирана екипа групе "Д" и другопласирана екипа групе "Ц", односно селекције Француске и Пољске.

Два дана касније, 5. децембра, од 16.00 часова снаге ће одмерити првопласирана екипа групе "Е" и другопласирана репрезентација групе "Ф", односно селекције Јапана и Хрватске. У оквиру другог меча у том термину састаће се првопласирана екипа групе "Ф" и другопласирана екипа групе "Е", односно екипе Марока и Шпаније.

Фото: Танјуг/АП

 

Као што је речено, остало је да се одигра још четири меча у две групе, а након завршетка данашњег такмичарског дана, биће познати и остали парови осмине финала овогодишњег Мундијала. Те утакмице биће на програму истог дана од 20.00 часова по нашем времену.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".