Овај дуел је „бити или не бити“ за обе репрезентације. 

Тако, пред сам меч швајцарски портал блицк.цх објавио је разговор са бившим репрезентативцем Швајцарске Филипом Сандеросом који има српске корене. Бивши дефанзивац Арсенала и Милана дао је своје виђење ове утакмице.

– Репрезентација данас има много више брзине и контроле него што смо ми имали. Биће то ‘врућа’ утакмица – почиње причу Сандерос и одговара на питање о српским коренима.

Фото: Јутјуб принтскрин/Сwитзерланд фор УНХЦР

 

Наиме, он је по оцу Шпанац, а по мајци Србин. Током каријере наступао је за селекцију Швајцарске.

– Тако је како је, моја крв је полу српска, полу шпанска, а, ја сам Швајцарац - рекао је Сендерос.

Његова мајка, Зорица Новаковић Сендерос, одрасла је у Аргентини, где фудбалер има и рођаке. 

Како истиче, њега не брине „здравствени билтен“ тима и проблеми које имају Елведи, Шаћири и Окафор.

Фото: Профимедиа

 

– На такмичењима попут овог, потребни су ти сви играчи, сви спремни. Мораш да искористиш ову велику позорницу. Ово је велика прилика свима да се покажу. Ово је велики моменат за швајцарски фудбал. Играчи увек морају да буду свесни да је ово Светско првенство и највећи моменат у њиховим каријерама. Ова позорница пише историју коју људи памте годинама – закључио је Сандерос.

Подсетимо, након ремија против селекције Камеруна, "орловима" је за пролаз потребна само победа против Швајцараца. Та утакмица је на програму вечерас од 20.00 часова. 

Standings provided by Sofascore

Филип Сендерос је одиграо 57 утакмица за А селекцију Швајцарске у периоду од 2005 до 2016. године. За то време је постигао пет погодака. Сендерос је био капитен репрезентације Швајцарске до 17 година, која је 2002. постала првак Европе у Данској. 

Током професионалне каријере играо је за бројне европске великане, а најдубљи траг је оставио у Арсеналу, тиму у који је дошао са само 18 година. Био је на позајмицама у Милану и Евертону, а играо је још и за Фулам, Валенсију, Астон Вилу и Ренџерс.

Тренутно је спортски директор фудбалског клуба Сервет који игра најјачу лигу Швајцарске.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".