На друштвеним мрежама испливала је фотографија певачице Весне Змијанац и њене мајке Ковине.

Наиме, на Инстаграм станици која негује успомене познатих појавила се фотографија када је Весна била беба, а њена мајка је дражала у наручју.

 
 

Фото: Принтскрин/Инстаграм/srbija_showbizz

 

 

Оно што су сви приметили јесте лепота њене мајке, коју је наследила Весна, а потом и њена ћерка Николија.

Певачица је на фотографији јако мало, а оно што је свима запало за око јесте Веснино намрштено лице.

Подсетимо, Весна Змијанац у својој аутобиографској књизи осврнула се и на однос са мајком Ковином, као и на њену смрт.

- Том сахраном завршио се заувек наш тридесетшестогодишњи неспоразум, наша никад правилно схваћена и искоришћена љубав, наше искидано и много чиме нарушено заједништво, наша жарка, а никад испуњена и задовољена потреба да она има ћерку, а ја мајку, говори, без икакве срџбе, осећаја личне повређености, лишена било каквих негативних емоција - написала је Весна.

О односу са мајком, Весна даље напомиње како се завршило, бар што се овог земног живота тиче, упорно непристајање на различитости између њих две, сва узајамна оптуживања за то која је од њих две, за шта и колико крива - када већ бољу реч од кривње нису умеле да нађу за оно што их је раздвајало.

Змијанчева је једном приликом истакла како би била поносна, да је којом срећом њена мајка жива, па да може да јој покаже странице аутобиографске књиге коју је, како каже с муком, из дана у дан, три године склапала, копајући по својим дневницима и белешкама, по себи и сећањима.

Листајући странице аутобиографије подсећамо да је крајем августа 1966. године тада сасвим малој Весни мајка саопштила да ће чим буде пошла у школу, на жалост њена мајка морати да оде на рад у иностранство, односно у Беч, који се девојчици чинио предалеким.

 
 

Фото: Предраг Митић

 

 

Разлози за мајчин одлазак нису јој тада били разумљиви, иако су били сиромашни. Весна је дете разведених родитеља. Њен отац Душан уредно је слао новац за издржавање, поштено каже Весна и додаје да јој је то било сасвим довољно. То што је она тада желела није био новац, или некакав бољи, комфорнији, сигурнији живот, већ очајничка потреба за мајком, за њеном близином, за њеном љубављу, преноси Балкан Стар Неwс.

- Оно што сигурно знам јесте да сам ја тада у мојој представи о њој изгубила мајку, а она у мени ћерку. Све оно што се касније догађало ту напуклину није могло да састави, ма колико да смо се и она и ја трудиле - рекла је једном пиликом Весна

Веснина мајка, Ковина преминула је 11. јанура 1993. године.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".