Међутим, у случају Радивоја Раше Буквића то је обрнуто.

Наиме, звезда филма "Траг дивљачи" и серије "Беса" признао је да код фризера иде само једном годишње.


Раша прича да му фризуру, због сталних снимања, заправо одређују улоге у филмовима и серијама.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

- Код фризера самоиницијативно одем једном годишње, јер увек имам неку обавезу према разним пројектима у којима играм, било да је то пуштање бркова, косе или шишање до главе. Тако да су за мој имиџ заслужни продуценти са својим захтевима - прича Раша и додаје да је због последњег филма "Ланчана реакција", који је недавно снимио, морао да пушта браду:

- За потребе једне сцене у том филму недељама сам пуштао браду, која ме је језиво сврбела, али морао сам да издржим и нисам смео да одем код берберина док све то нисам снимио. Захтевно је радити трансформације за улоге, али је, са друге стране, и лепо.

Фото: Н. Скендерија

 

Глумац је за потребе улоге новинара Југослава у филму "Траг дивљачи", који се доскоро приказивао у биоскопима, морао да пусти бркове у стилу седамдесетих.

- Свидео ми се имиџ који имам у том филму. Тада је све било шареније и лепше! Носио сам панталоне на високим куковима, било ми је много лакше да седим у њима. Данас се панталоне и фармерице праве са плитким куковима, а ја овако висок и кракат, када седнем, све ме затеже - каже глумац и додаје да су седамдесете биле много опуштеније:

- Људи су тада радили осам сати, имали исто толико времена за породицу и за сан. Данас се људи експлоатишу и сви робијамо својим професијама. Када дођемо у старост и видимо какви су нам нерви и здравље, онда ћемо схватити колико је важно у свему наћи равнотежу.

(Информер)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Радивоје Буквић - ретроспектива

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".