Одлука да се и у Србији омогући вантелесна оплодња од донираног материјала, која пружа шансу многима да добију потомство, изазвала је бројне позитивне реакције, али било је и они који су се противили томе. 

Сека Алексић је на свом Твитер налогу ушла у сукоб са Бошком Обрадовићем који је имао негативан став по питању вантелесне оплодње донираним материјалом јер сматра да се на тај начин може утицати на промену генома будућих нараштаја. 

Фото: АТА имагес

 

Сека је у изјави за медије открила да није желела да уђе у сукоб са Бошком Обрадовићем, али да сматра да је та његова изјава повредила многе жене које имају проблема са зачећем. Она је такође истакла да ако буде могућа донација јајних ћелија у нашој земљи, она ће бити прва јавна личност која ће то урадити, јер жели да буде пример другим женама. 

- Као неко ко је прошао кроз процес вантелесне оплодње нисам радила донацију јер нисам имала потребу, али да сам имала радила бих, наравно. Сматрам да су то јако болне теме, посебно за жене јер су жене више изложене свему томе, када је тај процес у питању, него мушкарци. Говорим о хормонима, свему ономе што је потребно за припрему тога, али сам некако у фазону, жашто би ишли у Шпанију због свега тога, Еглеску, било где, кад све то можемо урадити код нас. Није битно да ли је неко узео донације, ја имам три другарице које су тренутно у процесу, које сам ја посаветовала са мојом докторицом, да оду прво код ње на преглед, а онда су оне желеле да наставе и да траже донацију јајовода. Сматрам да о томе апсолутно нико не треба да се изражава јер није моје да ли ћеш ти ићи на донацију она или она, то треба да буде ваша лична ствар и о томе не треба нико да говори у јавности и паметује. Не мислим само на господина Бошка, већ на све нас. Ја сам ту да подржим процес вантелесне оплодње, донације, усвајања и да подржим људе и љубав. Ту сам да подржим људе који су толико великог срца да ће сутра да усвоје неко дете, којем ће пружити љубав. Није мајка свака која рађа. Да се не схвати погрешно, много је деце која су остављена у продилишту. Моја порука је била да укажем на то да је господин Бошко са том изјавом, сигурна сам, повредио неке жене, породице, брачне парове који су можда желели да се подвргну томе. Нисмо сви јаки психички да поднесемо то. Неку ће жену погодити то и неће отићи на донацију - рекла је Сека и додала: 

Фото: АТА имагес

 

- Залажем се да се у нашој земљи ради донација и сад свима кажем уколико се буде радила донација унашој земљи, ја ћу да будем прва јавна личност која ће донирати јајне ћелије, јер желим да будем пример свим другим женама да то ураде и да на тај начин помогнемо неком кога ћемо усрећити до краја живота - изјавила је певачица. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из албума Весне Галиот Гале

(Србија Данас)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".