И поред боље игре и раног вођства голом Лионела Месија, репрезентација Аргентине, која важи за једног од фаворита за освајање Мундијала, успела је да у другом полувремену прими два поготка од потпуног аутсајдера.

Треба напоменути да су селекцији Аргентине на овом мечу поништена чак три гола. 

Колику је радост овај тријумф донео Саудијцима говори податак да је монарх ове арапске државе принц Мохамед бин Салман у среду прогласио нерадан дан у тој држави. 

Фото: Танјуг/АП

 

Саудијску Арабију са клупе предводи Француз Ерве Ренард, који је направио огроман успех са овом селекцијом. 

Фото: Танјуг/АП

 

На друштвеним мрежама појавио се занимљив снимак из свлачионице Саудијаца настао током полувремена овог историјског меча за ову репрезентацију. Како се види на снимку, француски стручњак на челу селекције је одржао прави мотивациони говор тиму који је у том тренутку имао неповољан резултат. 

Фото: Танјуг/АП

 

Аргентина је на одмор отишла са предношћу од 1:0, а онда је уследила реакција селектора Ренарда. 

- Шта ми радимо овде? Је ли ово наш пресинг? Наш пресинг не значи да ћете ићи толико високо - започиње свој мотивациони монолог селектор Арабије. 

- Меси је на средини, има лопту, а ви остајете испред одбране. Не знате да га требате покрити у средини? Узмите своје телефоне, можете се фотографисати с њим ако желите. Испред одбране сте - викао је бесно Ренард.

- Немате никога? Морате да га пратите и нападате. С лоптом сте били добри, јесте ли видели шта сте направили. Не осећате ли нешто? Не осећате ли да смо способни да се вратимо у овај меч? Не осећате? - упитао је селектор своју екипу. 

- Хајмо момци, ово је Светско првенство. Дајте све што имате. Кад сте на ивици казненог простора, не понашајте се као до сада, него овако - гестикулирао је Ренард уз помоћ преводиоца. 

- Хајде, направите нешто за себе! - закључио је селектор Саудијске Арабије свој сјајни говор. 

Очигледно је да је овај Ренардов мотивациони монолог утицао на фудбалере који су у другом полувремену одиграли фантастично. За само пет минута дали су два гола Аргентини и јужноамеричку екипу потпуно бациле на колена. 

Фото: Танјуг/АП

 

Како изгледа жена селектора Саудијске Арабије, можете погледати на овом линку

Подсетимо, крај ове утакмице обележила је тешка повреда дефанзивца Саудијске Арабије. 

Наиме, током једне интервенције голман азијске екипе је коленом нокаутирао свог саиграча који је остао да лежи непомичан. Лекарска екипа је ушла на терен и на носилима су изнели Ал Шаранија.

Фото: Танјуг/АП

 

На друштвеним мрежама су се убрзо појавили  рендгенски снимци, наводно Шаравијеве главе после судара, за које се срећом испоставило да нису његови. 

Ипак, након сусрета Ал Шаранију је утврђена фрактура вилице и кости лица, а прве информације казивале су и да има унутрашње крварење. 

Фото: Профимедиа

 

Саудијска Арабија тренутно је лидер групе Ц у којој је пре почетка Мундијала била потпуни аутсајдер јер се у групи налазе много звучнија имена - Аргентина, Пољска и Мексико. Арапска екипа следећу утакмицу игра данас, 26. новембра од 14.00 часова против селекције Пољске. Последњу утакмицу у групној фазе играју против Мексика 30. новембра у термину од 20.00 часова. 

Остаје да се види могу ли Саудијци стићи до новог изненађења. 

Стандингс провидед бy Софасцоре

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".