Одељенско веће донело је одлуку да казни ђаке који су се смејали понижавању професорке 9. новембра.

- Ученици су кажњени зато што нису покушали да своје другове спрече у срамној намери, поред тога нису ни професорки указали помоћ, већ су се смејали. Дакле, није било емпатије према професорки која је могла да падне и озбиљно се повреди - саопштио је извор из ове школе.

Подсетимо, тројица ученика су 9. новембра на часу понижавали професорку. Један од њих јој је измакао столицу са које је пала, други је све то снимао, а трећи пласирао на друштвене мреже. Несрећна  професорка, која је иначе једна од омиљених у школи, отворила је боловање, а против ученика је покренут васпитно-дисциплински поступак.

Ученик који је снимак пласирао на друштвене мреже се исписао из школе током трајања васпитно-дисциплинског поступка, те ће он проћи некажњено.

Наставничко веће јуче је донело предлог да ученици који су малтретирали и понижавали професорку буду кажњени избацивањем из школе. Међутим, директор још увек није донео коначну одлуку о томе.

- То одељење броји 11 ученика, а поред тројице која су малтретирала професорку, на том часу било је присутно још пет ђака. Они су се смејали и нису покушали да спрече другове у својој намери - навео је извор.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".