Odeljensko veće donelo je odluku da kazni đake koji su se smejali ponižavanju profesorke 9. novembra.

- Učenici su kažnjeni zato što nisu pokušali da svoje drugove spreče u sramnoj nameri, pored toga nisu ni profesorki ukazali pomoć, već su se smejali. Dakle, nije bilo empatije prema profesorki koja je mogla da padne i ozbiljno se povredi - saopštio je izvor iz ove škole.

Podsetimo, trojica učenika su 9. novembra na času ponižavali profesorku. Jedan od njih joj je izmakao stolicu sa koje je pala, drugi je sve to snimao, a treći plasirao na društvene mreže. Nesrećna  profesorka, koja je inače jedna od omiljenih u školi, otvorila je bolovanje, a protiv učenika je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

Učenik koji je snimak plasirao na društvene mreže se ispisao iz škole tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka, te će on proći nekažnjeno.

Nastavničko veće juče je donelo predlog da učenici koji su maltretirali i ponižavali profesorku budu kažnjeni izbacivanjem iz škole. Međutim, direktor još uvek nije doneo konačnu odluku o tome.

- To odeljenje broji 11 učenika, a pored trojice koja su maltretirala profesorku, na tom času bilo je prisutno još pet đaka. Oni su se smejali i nisu pokušali da spreče drugove u svojoj nameri - naveo je izvor.

(Kurir)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".