Почевши од Мундијала 1994. године, Сједињене Америчке Државе су биле домаћин, а прошле су веома неславно. Почело је лошим партијама одмах у старту. После почетног ремија против Швајцарске, успели су да дођу до прве победе против Колумбије и то преко аутогола. Последњу утакмицу у групној фази су изгубили од Румунија 1-0, али су успели да дођу до нокаут фазе као најбољи трећепласирани тим. Њихова срећа је убрзо истекла када их је Бразил избацио резултатом 1-0.

Након тога, Светско првенство у Кореји и Јапану је прошло неславно за једног од домаћина. Кореја је заузела високо четврто место, по некима под сумњивим околностима. Јапан са друге стране је почео нерешеним резултатом против Белгије, затим је уследила победа против Русије и коначна победа против Туниса. Међутим, у нокаут фази су од Турске изгубили резултатом 1-0. Турци су касније освојили треће место, управо победом против другог домаћина.

Убедљиво најгора репрезентација-домаћин је била 2010. Јужна Африка. Постигли су само три гола. Почели су нерешеним резултатом против Мексика, затим су од Уругваја изгубили са чак 3-0, а на крају су једину победу забележили, ни мање, ни више, против Француза резултатом 2-1.

 

 

Катар је ове године отворио такмичење, а тад се први пут десило да земља домаћин није постигла гол на отварању. Да ли ће Катар ући у неславну историју Мундијала као прва земља домаћин која неће постићи гол или ће се можда ''пробудити'' после пораза на старту.

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".