Повећање пензија и осталих права из пензијског и инвалидског осигурања за девет одсто, почев од новембра 2022. године, односи се на све кориснике пензија и осталих права.

Исплата увећаних новембарских чекова почеће почетком децембра 2022. године и најстарији не треба да подносе никакве захтеве за повишицу.

- Као што ни до сада, при сваком претходном усклађивању пензија и осталих права, није било потребно да се подноси било какав захтев Фонду да би им се исплатио усклађени износ, тако је и сада, с обзиром на то да ће се увећање обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења - кажу у Фонду.

Фото: Н. Скендерија

 

Из Фонда ПИО скрећу пажњу свим корисницима, како постојећим, тако и будућим, да било какво њихово позивање од стране појединих адвоката, удружења, група грађана да наведена повећања могу остварити уз њихово посредство и претходно подношење захтева, јесте директно довођење у заблуду пензионера, чиме ризикују одређене негативне последице, за себе и своје наследнике.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".