Веровање каже да он није умро и да даље по потреби силази међу људе, и то као путник или просјак.

Верује се да архангел Михаило прихвата душе умрлих и да их, мерећи њихова добра и зла дела на земљи, шаље у рај или пакао. Ова веровања на Аранђеловдан у нашем народу сматрају се истинитим.

Према народном веровању сматра се да какво је време на Аранђеловдан, такво ће бити током целе зиме и пролећа. У неким крајевима Србије овај анђео се слави и као заштитник сточара јер се верује да само он може да отера вукове.

Ово је дан када треба да посетите цркву, затражите срећу и благостање, али и дан када је пожељно да учините што више добрих дела. Избегавајте свађе, бес, негативност. Пожељно је да од Аранђеловдана, па до 28. новембра када почиње Божићни пост, опростите својим непријатељима и очистите душу, спремајући се за овај велики подвиг.

Молитва Светом Архангелу Михаилу

Господе Боже, велики Цару Беспочетни, пошаљи, Господе, Архангела Твог Михаила на помоћ слугама Твојим (имена), избави нас од непријатеља наших, видивих и невидивих.

Фото: Википедија, Јутјуб принтскрин/Dodaj, Umesi, Ispeci !

 

О Господњи Велики Архангеле Михаило, излиј мир и благостиње на рабе Твоје (имена). О Господњи Велики Архангеле Михаило, што демоне уништаваш, запрети свим непријатељима нашим који се боре против нас, учини их као овце и уништи их као прах пред лицем ветра.

О Господњи Велики Архангеле Михаило, шестокрилни Први Књаже и Војводо Небеских Сила, Херувима и Серафима и Свих Светих! О Предивни Архангеле Михаило, чувару неизречених Тајни Божијих, буди нам Велики помоћник у свему: у увредама, у жалостима, у тузи, у пустињама и на распућима, на рекама и на морима тихо пристаниште.

Избави нас, Велики Архангеле Михаило, од свих лажи ђаволских, увек услиши нас грешне слуге Твоје (имена), молећи Тебе и призивајући име Твоје Свето, похитај у помоћ и услиши молитву нашу.

О, Велики Архангеле Михаило! Победи све противнике наше Силом Часног Животворног Крста Господњег, Молитвама Пресвете Владичице Богородице и Светих Апостола, и Светитеља Николаја Чудотворца, Светог Пророка Божијег Илије, Светог Андрије јуродивог, Светих Великомученика Никите и Евстатија, и Светих Светитеља, Преподобних, Мученика и Свих Светих и свих Небеских Сила. Амин.

О, Велики Архангеле Михаило, помози нама грешним слугама Твојим (имена), избави нас од земљотреса, потопа, огња, мача, од изненадне смрти и од свакога зла и од свакаквог врага лажљивог, којег бура наноси и од лукавог избави нас, Велики Михаиле Архангеле Господњи, сада и увек и у векове векова. Амин.

Ево када је најбоље време да од светога Арханђела Михаила затражите срећу, здравље и испуњење жеља:

21. новембра обавезно отиђите у цркву и запалите свећу. Молите се свом анђелу. На овај дан тражите од анђела да испуни вашу најдубљу и најважнију жељу. Отворите душу и срце, делите радости и тугу и на крају се захвалите. Небо прима молитву цео дан.

22. новембра затражите од Арханђела Михаила да вам помогне са тешкоћама на послу. Било да је у питању жеља за већом платом, бољом позицијом или другим послом, ову жељу замислите у периоду од 8:48 па до 9:32.

Постоји предање према коме је Архангел Михаило као награду од Бога добио могућност да се два пута годишње спусти у пакао и ослободи душе грешника пружајући им починак у небеском царству.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".