До почетка Светског првенства у Катару остало је још само два дана и већ су позната имена свих играча који ће наступити на предстојећем такмичењу. 

Селектор фудбалске репрезентације Холандије Луј ван Гал недавно је саопштио списак играча који ће путовати у Катар.

Ипак, једна ствар је запала за око свим љубитељима фудбала те је покренута права полемика на друштвеним мрежама. 

Наиме, само један играч у презимену има префикс "Ван", по којем су биле познате генерације холандских репрезентација. У питању је штопер Ливерпула Вирџил ван Дајк који је предводник ове екипе "лала" и главни шраф у одбрани репрезентације. 

Занимљиво је да је протеклих неколико година примећен тренд опадања играча са најпознатијим префиксом у холандским презименима. У поређењу са листом имена која су учествовала на Мундијалу 2010. године, када их је било чак петорица, свако наредно такмичење било је све мање фудбалера са овим префиксом. 

Слична ситуација догодила се и на Светском првенству у Бразилу 2014. године, када је једини играч са оваквим презименом био капитен и лидер те генерације легендарни Робин ван Перси.

Фото: Танјуг/АП

 

На том шампионату је оборен и један рекорд. Наиме, тада је први пут од такмичења 1996. године Холандија почела утакмицу без иједног играча са "Ван" у презимену јер је Ван Перси због проблема са картонима пропустио утакмицу против селекције Чилеа. Пре тога, последњи пут се тако нешто десило на утакмици против Кине 29. маја 1996. године. Од те утакмице па до утакмице са Чилеом, селекција Холандије одиграла је тачно 221 меч.

Погледајте списак играча који ће учествовати на такмичењу у Катару:

Голмани: Џастин Бејло (Фејнорд), Ремко Пасвер (Ајакс), Андрис Ноперт (Херенвен).

Одбрана: Нејтан Аке (Манчестер сити), Вирџил ван Дајк (Ливерпул), Матејс де Лихт (Бајерн), Јуријен Тимбер (Ајакс), Стефан де Фрај (Интер), Дејли Блинд (Ајакс), Дензел Дамфрис (Интер), Тајрел Маласија (Манчестер јунајтед), Џереми Фримпонг (Бајер Леверкузен).

Везни ред: Стивен Бергојс (Ајакс), Френки де Јонг (Барселона), Коди Гакпо (ПСВ), Тен Копмејнерс (Аталанта), Мартен де Рон (Аталанта), Ћави Симонс (ПСВ), Кенет Тејлор (Ајакс).

Напад: Стивен Бергвејн (Ајакс), Мемфис Депај (Барселона), Винсент Јансен (Антверпен), Лук де Јонг (ПСВ), Ваут Вегхорст (Бешикташ), Ноа Ланг (Клуб Бриж).

Холандија ће на Светском првенству играти у Групи А са Катаром, Еквадором и Сенегалом. Први меч играју 21. новембра против Сенегала.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".