Шта рећи о чувеном Лазару Ристовском, а да то већ не знају и врапци на гранама? У питању је човек који је за више од 40 година на сцени одиграо толико запажених улога да би нам требало заиста много времена да их све побројимо. Ипак, роле из филмова "Тито и ја", "Подземље", које је по сценарију Душка Ковачевића режирао Емир Кустурица, као и "Пад у рај", "Село гори, а баба се чешља", "Бумеранг" се просто морају поменути.

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

 

 

Након тако богате биографије и толико година у овом послу све му је теже да бира нове улоге, јер једноставно више нема живаца.

- Играм све мање и мање, има много критеријума који морају да се задовоље да бих играо. Раније је то било другачије, играо сам доста, и ретко ко сада може да ме “навуче” на нешто ново - прича Лазар за Блиц.

Затим објашњава по ком принципу се припрема за улоге, а сматра да је то сасвим индивидуално код сваког глумца.

- Нема рецепата, сваки глумац има свој механизам и укључује га на одређени начин. Испраксирао сам се у томе свему да сам створио рефлекс који се пали у једној секунди. Бавим се психологијом лика, али то није ништа, када се упали камера, тог тренутка мораш да уђеш у нешто друго. Као радна атмосфера за моторе, дизел је некада требало да ради 15 минута да би постигао радну атмосферу, ја сада то постижем одмах. Немам више живаца да се много палим, и онда ми је лакше да се укључим одмах сто одсто и идем даље – рекао је Ристовски.

У последње време се латио и продукције, где је успео да споји, како каже, љубав и задовољство. Драго му што може да обезбеди новац за више од 100 филмских радника, али још увек има ситуација кад има барем малу дозу треме или је бар на слатким мукама.

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

То се десило баш недавно када му је улогу понудио, ни мање ни више, његов син Петар, који је режисер. Наводи да му је то једна од посебно тешких околности, али с друге стране и веома драга, а у питању је рола у серији "Тунел".

- Помало ме изненађује, али он ипак најбоље зна колико је уложио енергије у ову серију. Овде играм у две епизоде, једну тешку и комплексну улогу. Олакшавајућа околност је радити са породицом, боље се разумемо и треба нам мање времена да се договоримо. Отежавајуће је са друге стране јер када мој Петар режира, морам да направим нешто најбоље што могу, да не обрукам сина - кроз осмех каже наш прослављени глумац. 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".