ДУШАН Вујић (67), оптужен за покушај тешког убиства Милана и Верице Кричковић у септембру прошле године у Земуну, требало је да на данашњем суђењу у Вишем суду у Београду изнесе одбрану, али је у недељу преминуо у притвору. Обдукција је показала да је смрт наступила због инфаркта.

Вујић је последњих месеци био у притвору у затворској болници јер је имао тегобе. Како нам каже његов бранилац Јелена Тончић последњи пут кад су се видели жалио јој се на болове у грудима и гушења. Он је раније преживео мождани удар, а боловао је и од дијабетеса. Смрт га је спречила да у суду исприча своју страну приче и објасни зашто је пуцао у Кричковиће.

- Он се са ванбрачном супругом Радојком Јовановић деведесетих година доселио из Хрватске и у почетку је живео код Франческе Галенек и њеног мужа, чија је Верица ћерка из првог брака. Становао је у једној шупи иза њихове куће. Радио је у пекарској индустрији, а био је и зидар и Франческа му је поклонила један ар плаца да поруши ту шупу и на њеном месту сазида себи кућицу од 45 квадрата, што је он и урадио. Иако су били одвојени, практично су живели заједно са Франческом након смрти њеног мужа и били су у добрим односима.

Јелена Тончић прича да је Верица 2016. године Франческу сместила у дом, јер након неког пада није више могла да брине о себи.

- Верица је годинама живела у Немачкој и намеравала је да прода ту кућу, а Душан је веровао да се то не односи на његову кућицу - каже нам Тончићева. - Како ми је Вујић испричао, тог дана су дошли агенти, јер је један инвеститор био заинтересован за куповину и Душану су рекли да могу да му понуде највише 800 евра по квадрату, што је било 36.000 евра, а Кричковићима су понудили око 200.000 евра. Када су агенти отишли, Веричин супруг Милан је рекао: "Шта ћемо сад газда Душане?" Он му је одговорио да су агенти рекли да ће добити 30.000 евра, а Милан му је узвратио да нема шта он да добије, већ да одатле може само да лети. Душан му је рекао да може да лети само на гробље, а Милан му је узвратио речима: "Па имаш и контејнер." Ту је Вујићу пукао филм кад је схватио да ће бити избачен на улицу, узео је пиштољ и почео да пуца.

Тај пиштољ је Вујић донео са ратишта и за његово држање, као и држање метака, имао је дозволу. Милана је погодио у стомак и груди, а Верицу у стомак и ногу. Милан је после рањавања био у Ургентном центру, па у две приватне болнице и на крају је пребачен у Немачку, где је годинама живео. Пре неколико месеци је преминуо.

ВУЈИЋ је тог дана, након што је пуцао у Кричковиће, хтео да пуца и у себе. На њега је тад скочила супруга Радојка и отимали су се око пиштоља. Тад је дошла и полиција, јер је Милан успео да изађе напоље из дворишта, па су га виделе комшије и звале, а Верица је рањена утрчала у кућу и позвала полицију. Када су га уносили у марицу, како нам каже адвокат Јелена Тончић, Вујић им је рекао: "Што ме нисте пустили да и себе убијем?"

 

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".