Бивши амерички председник Доналд Трамп поднео је кандидатуру за председничке изборе 2024. године.

Трамп је био 45. председник САД и покушаће да буде тек други председник у америчкој историји који ће бити изабран у два неузастопна мандата. Познати политичар је ту дужност је обављао од 2017. до 2021. године.

Предстојећи председнички избори ће за Трампа бити трећи, а вест о кандидатури, која је објављено из његове базе на Флориди, долази после међуизбора, односно гласања за 435 чланова Представничког дома и 35 од укупно 100 чланова Сената, 36 од 50 гуверенера, као и других званичника на нивоу савезних држава. Републиканци су незадовољни резултатима избора јер нису успели да од Демократа преузму контролу над Конгресом САД.

Фото: Танјуг/АП

 

Сарадници бившег председника предали су документацију потребну за кандидатуру, а Трамп је примио бројне госте на луксузном имању на Флориди.

- Да бих Америку поново учинио великом и славном, вечерас објављујем своју кандидатуру за председника Сједињених Држава - рекао је Трамп окупљенима у Мар-а-Лагу, његовом имању на Флориди, где ће бити седиште његове кампање.

Фото: Танјуг/АП

 

Трамп тврди да странка у овом тренутку не може да приушти да номинује „политичара или конвенционалног кандидата“ ако жели да поново освоји Белу кућу, пише ЦНН.

- Ово неће бити моја кампања, ово ће бити наша кампања заједно - закључио је Трамп.

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".