Како је "Блиц" писао, он је ухапшен 24. маја ове године у акцији нишке криминалистичке полиције која је спроведена у сарадњи са државним органима Француске Републике а Више јавно тужилаштво у Нишу, након извшеног претреса стана, донело је наредбу о спровођењу истраге против осумњиченог А. М.

Према саопштењу које је тада дало Више јавно тужилаштво, један од саучесника у отмицама је осуђен у Француској а други је у међувремену преминуо. Како "Блиц" сазнаје, једна од оштећених жена О. С., коју су "купили" од непознатих лица је Украјинка по националности, а у то време је имала 25 година, једна је Францускиња и тада је имала 27 година док је једна девојка рођена у Паризу и има српско име и презиме.

- Сумња се да је почетком 2002. године осумњичени А. М. заједно са Б.Н., према коме је кривични поступак окончан правноснажном осуђујућом пресудом пред судом у Француској Републици и сада покојним З. Р., оштећену О. С. силом и искоришћавањем односа зависности и страха који је оштећена имала према њима као лицима која су је купили од непознатих лица, задржали дуже од десет дана, и то у периоду од око три месеца, поступајући према њој на свиреп начин, а све како би оштећену О. С. принудили да почне да се проституише у мрежи проституције, коју је организовао осумњичени заједно са Б. Н па је након периода од око три месеца оштећена и почела да се проституише за њихов рачун - саопштило је ВЈТ Ниш.

Фото: Марко Ђоковић

 

Такође, како је тада навело ВЈТ Ниш, сумња се да је у периоду од средине априла 2002. године до 2. августа 2002. године, осумњичени А. М. заједно са Б. Н. држао другу оштећену М. К. у различитим хотелима на ширем подручју града Париза, као и да су поступали према оштећеној на свиреп начин, а како би је принудили да им каже какве су изјаве она и трећа оштећена В. Р. дале у полицији Француске Републике, у ком поступку су саслушаване због навођења на проституцију од стране чланова ове мреже.

- У неутврђеном периоду од краја јула до средине августа 2002. године, оштећену В. Р. су силом и искоришћавањем односа зависности и страха који је оштећена имала према њима као проститутка у мрежи проституције коју су они организовали, одвели из Тулуза у париску област и задржали је, поступајући према њој на свиреп начин, како би је принудили да им каже какве су изјаве М. К. и она дале у полицији Француске Републике у ком поступку су саслушаване због навођења на проституцију од стране чланова ове мреже, услед ког свирепог поступања је наступила смрт оштећене В. Р. - саопштено је из ВЈТ Ниш, у мају, након хапшења А.М.

А. М. је у граду на Нишави живео мирним животом и у протекле две деценије није био експониран у нишким кримналним круговима, нити је до сада у јавности био повезиван са било каквим кривичним делима, због чега је све шокирало његово хапшење.

(Блиц)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".