Kako je "Blic" pisao, on je uhapšen 24. maja ove godine u akciji niške kriminalističke policije koja je sprovedena u saradnji sa državnim organima Francuske Republike a Više javno tužilaštvo u Nišu, nakon izvšenog pretresa stana, donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog A. M.

Prema saopštenju koje je tada dalo Više javno tužilaštvo, jedan od saučesnika u otmicama je osuđen u Francuskoj a drugi je u međuvremenu preminuo. Kako "Blic" saznaje, jedna od oštećenih žena O. S., koju su "kupili" od nepoznatih lica je Ukrajinka po nacionalnosti, a u to vreme je imala 25 godina, jedna je Francuskinja i tada je imala 27 godina dok je jedna devojka rođena u Parizu i ima srpsko ime i prezime.

- Sumnja se da je početkom 2002. godine osumnjičeni A. M. zajedno sa B.N., prema kome je krivični postupak okončan pravnosnažnom osuđujućom presudom pred sudom u Francuskoj Republici i sada pokojnim Z. R., oštećenu O. S. silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je oštećena imala prema njima kao licima koja su je kupili od nepoznatih lica, zadržali duže od deset dana, i to u periodu od oko tri meseca, postupajući prema njoj na svirep način, a sve kako bi oštećenu O. S. prinudili da počne da se prostituiše u mreži prostitucije, koju je organizovao osumnjičeni zajedno sa B. N pa je nakon perioda od oko tri meseca oštećena i počela da se prostituiše za njihov račun - saopštilo je VJT Niš.

Foto: Marko Đoković

 

Takođe, kako je tada navelo VJT Niš, sumnja se da je u periodu od sredine aprila 2002. godine do 2. avgusta 2002. godine, osumnjičeni A. M. zajedno sa B. N. držao drugu oštećenu M. K. u različitim hotelima na širem području grada Pariza, kao i da su postupali prema oštećenoj na svirep način, a kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave ona i treća oštećena V. R. dale u policiji Francuske Republike, u kom postupku su saslušavane zbog navođenja na prostituciju od strane članova ove mreže.

- U neutvrđenom periodu od kraja jula do sredine avgusta 2002. godine, oštećenu V. R. su silom i iskorišćavanjem odnosa zavisnosti i straha koji je oštećena imala prema njima kao prostitutka u mreži prostitucije koju su oni organizovali, odveli iz Tuluza u parisku oblast i zadržali je, postupajući prema njoj na svirep način, kako bi je prinudili da im kaže kakve su izjave M. K. i ona dale u policiji Francuske Republike u kom postupku su saslušavane zbog navođenja na prostituciju od strane članova ove mreže, usled kog svirepog postupanja je nastupila smrt oštećene V. R. - saopšteno je iz VJT Niš, u maju, nakon hapšenja A.M.

A. M. je u gradu na Nišavi živeo mirnim životom i u protekle dve decenije nije bio eksponiran u niškim krimnalnim krugovima, niti je do sada u javnosti bio povezivan sa bilo kakvim krivičnim delima, zbog čega je sve šokiralo njegovo hapšenje.

(Blic)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".