Многи од њих кажу да су у потпуном шоку због рањавања суграђанке Драгене Ристић, а коју је гелер погодио у раме.

Путници који су стигли у град кажу да су имали среће јер су раније кренули за Србију јер би се иначе многи нашли на овом главном шеталишту. То су рано јутрос потврдили и из агенције.

Адвокатица Драгана Милутиновић наводи да су сви били у неверици када су чули за експлозију бомбе.

- С пријатељима сам била баш на том месту где је екплодирала бомба. Сви смо некако осетили нелагоду због тога што се догодило. Рањена суграђанка није ишла са нашом групом, али нам је свакако жао шта је преживела, јадна жена. Мислим да нам је свима било предивно док нисмо чули да има мртвих на тргу преко кога смо нешто раније шетали - рекла је она за Курир.

Рањеној Нишлијки је гелер прошао кроз раме и ван је животне опасности. Како је најављено, она је требало синоћ да буде оперисана.

Један Нишлија наводи да је рањена Драгана Ристић вероватно у Турску дошла авионом јер није била у овој, а ни у групи које је одвела још једна агенција из Ниша.

- Један део нас је ишао аутобусом преко агенција, а други са аеродрома "Цар Константин", зависно од тога коме је како одговарало да испуни протекли продужени викенд - рекао је он.

На тргу Таксим је бомба екплодирала око 16.20 сати, а турски званичници су казали да је једна особа ухапшена за коју се сумња да је кривац за шест мртвих и 81 рањену особу.

(Курир)

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".