Да нисмо дошли ја и још један комшија, била би сугурно мртва. Била је модра у лицу. Није дисала, није давала знаке живота. Секунде су је делиле од смрти".

Овим речима Саша Ранђеловић из Ниша описује драматичне тренутке спасавања комшинице С. С. (32), коју је јуче, у улазу зграде у Улици Сврљишких партизанских одреда покушао да удави супруг Д. С. (35) стежући јој врат пластичном везицом. Насилник је успео да побегне са лица места али је у акцији криминалистичке полиције ухапшен убрзо на улазу у Сврљиг и одређено му је задржавање, док је повређеној жени указана медицинска помоћ.

- Ја и још једна комшија са спрата изнад чули смо повике и галаму у ходнику зграде. Када смо стрчали до улаза, он је давио комшиницу пластичном везицом. Одгурнуо сам га, он је истрчао, сео у ауто и побегао. Она није дисала, није давала никакве знакове живота. Лежала је непомично, као да је мртва. Подигли смо јој руку, она пада доле. Отрчао сам кући да узмем алат да исечем везицу, окренули је на страну и почела је да дише. После је дошла Хитна помоћ, полиција - описује Ранђеловић драматичне тренутке спасавања комшинице.

Он каже да је пластична везица којој је био стегнут врат С. С. била поприлично велика и да су једва успели да је пресеку јер је већ била јако стегнута.

- То је била баш дебела пластична везица, не као оне танке којима се везују радкапне, већ баш дебела. Толико је било стегнуто да смо једва успели да је пресечемо а да њу не повредимо. Малтене сам једва мој прст провукао да бих пресекао сечицама. Срећом сам имао алат јер сам електричар. Да нисмо били ја и комшија из зграде, комшиница би умрла. Секунде су је делиле од смрти. Када смо исекли везицу, није дисала. Тек када смо је окренули на страну. Страшно, не дај Боже никоме - прича за Блиц комшија херој Саша Ранђеловић

Комшије из зграде наводе да су супружници у поступку развода и да Д.С. не живи у стану већ два месеца, али да до сада није правио проблеме.

- Они су се развели пре два месеца. Толико отприлике он не живи више ту. Долазио је нормално узимао дете, није било проблема. Ово што се десило јуче је било страшно. Та везица којом је стегао врат комшиници је била толико велика да су је комшије једва исекле. То су оне најдебље везице што се у електрици користе за оне најдебље каблове. Комшија каже да је једва подвукао прст испод везице, колико је било стегнуто. После два три-минута она се расвестила и у свесном стању је превезена у болницу. Прича се да јој је поломио и вилицу, тако кажу - прича једна од комшија из зграде.

Д. С. је колима побегао из ове згаде у насељу Трошарина, ал га је полиција пронашла и ухапсила на улазу у Сврљиг. Он је осумњичен за убиство у покушају.

- Д. С. се сумњичи да је јуче, након вербалне расправе у ходнику зграде у којој станују, рукама давио своју тридесетдвогодишњу супругу и стезао јој пластичну везицу око врата. Када су комшије то чуле, изашли су у ходник, одгурнули су осумњиченог Д. С., позвали полицију и хитну помоћ, а осумњичени је побегао. Брзом реакцијом полиције осумњичени је ухапшен на улазу у Сврљиг. Даљим радом утврђено је да је био под дејством психиоактивних супстанци - саопштила је полиција.

Осумњиченом је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен овом тужилштву.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".