Алина Јухарт из Марибора привукла је велику пажњу у "Звездама Гранда" и постала права сензација, али не толико због вокала, колико због признања да је трансродна особа.

- Ја чак понекад заборавим да сам нешто другачија, просто толико доживљавам и живим своју женственост да понекад заборавим - признаје Алина за Grandonline и открива да ли је спремна на другу страну медеље, осуде и критике појединих људи који немају разумевања за њену различитост.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zvezde Granda

 

- Спремна сам на све. Живим свој живот, ходам по свету и ширим љубав. Ако неко може томе да се супротставља и у томе да види нешто лоше, то није до мене. Ја просто желим да живим свој живот нормално, да ширим позитивну енергију, да никоме не штетим и ако то неко не прихвати, ја желим да га прихватим, јер ја прихватам све - истиче Алина.

Борба са самом собом трајала је дуго, све док се Алина једног дана није пробудила као женско, иако је одавно у мислима то била. Првог осећаја кад је спознала себе и дан данас се сећа, а признаје да није било лако да призна околини да има више женских хормона.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zvezde Granda

 

- Мислим да је то било још кад сам била девојчица, али то је процес, па и дан данас посумњам у себе. Знате, то није лак живот. Понекад кад шетам улицом, људи ме гледају, па онда чују глас, а ја морам да објасним људима. Мени ништа није тешко, али пре свега желим да покажем да сам нормална жена која воли да се љуби, грли, да воли и живи живот пуним плућима - каже са осмехом такмичарка и дотиче се дана када је обукла хаљину и прошетала јавно у њој.

- Ја сам имала хаљине код куће, још пре десет година сам их облачила, али јавно и први пут је то било пре четири године у Сплиту. Тад сам осетила потребу да понесем хаљину и тад сам процветала и од тад не скидам хаљине. Не носим панталоне, не носим фармарице, ништа, увек хаљине, не могу без њих више - искрена је Алина која открива колико хаљина има у свом орману:

- Безброј. За "Звезде Гранда" сам купила три исте хаљине, у случају да се нешто деси. Овако делујем једноставно, али сам компликована у исто време.

Да је другачија од мушкараца јасно је свима, али разликује се и од већине жена. До душе, само у једном.

- Жене обично кад дођу кући прво што ураде јесте да изују ципеле, а ја не. Ја их обујем, перем суђе, певам, плешем, једноставно волим – истиче Краљица, како је Алини друго име.

Како се нагађа да се подвргла естетским операцијама, Алина стаје на пут осудама и признаје:

Фото: Јутјуб принтскрин/ Zvezde Granda

 

- Ништа вештачко немам, ништа нисам урадила, волим да будем природна, да имам природну боју косе. Не осуђујем ништа, мишљења сам да свака особа са својим телом може да ради шта жели!

У њеној невероватној животној причи преломни моменат био је када је породици признала своје родно опредељење. Иако многи мисле да су је осудили, заправо њени најближи су је подржали.

- Мајка ми је умрла кад ми је било пет година, тако да сам остала са братом и татом. Они су алфа мужјаци, прави мушкарци и њима је то био шок, али ме толико воле да су то прихватили. Моја мајка још док је била трудна је осећала да ћу бити девојчица, али било је другачије, па је хтела да ми пронађе посебно име, јер је осећала да ћу бити нешто посебно. И ето, сад има девојчицу, жену, краљицу - истиче Алина и открива да се разочарала што је Марија Шерифовић није прихватила, али да је срећна што је ушла у тим Цеце Ражнатовић.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Снежана Ђуришић у народној ношњи

(Grandonline)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".