Мирослав Илић открио је како се десила сарадња са глумицом Соњом Савић, која му је била у споту за песму "Девојка из града".

- Моја покојна мајка и Соњина мајка Микана из истог су села. Од Мрчајеваца према Чачку прво село. Ако ниси знао, Соњина мајка је била "велики играч" у старој Југославији. Она је једно време била председник Уставног суда Југославије. Соња и ја смо се знали, били смо у два различита филма, али ја сам навијао за њу, и она је навијала за мене, земљаци смо. И дан-данас волим да погледам мој телевизијски шоу из 1985. где ми је била специјални гост уз Балашевића, Тозовца, групу Кербер. Била је велика глумица, и тако ме боли што нас је тако млада напустила - истакао је Мирослав.

Фото: репринт ТВ Новости

 

Певач је проговорио о страна Б сингла "Девојке из града" на којој се налази песма "Весна стјуардеса" посвећена Весни Вуловић.

- Док смо спремали "Девојку из града", десила се тешка авионска несрећа, пао је авион са десет и по хиљада метара и преживела је само стјуардеса Весна Вуловић. То је била планетарна вест. Онда је чика Обрен сео и написао песму посвећену Весни стјуардеси.

Фото: Предраг Митић

 

Мирослав се дотакао и свог телевизијског шоуа из 1985, у ком су му мимо Соње гостовали и Ђорђе Балашевић и Предраг Живковић Тозовац.

- Са Ђолетом је било специфично пријатељство. Нисмо се интензивно дружили али од првог нашег сусрета, разговора 1982. године, успоставила се нека фина енергија. Ако мало боље погледаш све што је Ђоле радио, видећеш колико ту има паорске мудрости коју је купио по Војводини и уткао у своје песме. А он је у мојим песмама и мени видео љубав према мојим сељацима, ратарима Шумадије. Он је радио телевизијски шоу у коме сам му био гост, а касније сам ја у свој звао њега. Пре 15 година правим први свој концерт у Арени и жеља ми је да он буде гост. А Ђоле је, као и сви генијалци, био специфичан лик. Није он много марио шта људи мисле. Имао је свој филм. А био је честит човек и родољуб и у то не треба сумњати. То врло добро знам. Раније никада није био гост ни на чијем концерту. Када сам га питао, рекао је: "Видећемо, Мики." Да није дошао, не би се променио нимало наш однос - прича Мирослав и додаје:

Фото: Н. Фифић

 

- До задњег дана, ма до задњег часа, нисам знао да ли ће се појавити. Спремам се за излазак на бину, пертлам ципеле, и чујем иза себе, отварају се врата: "Да нисам окаснио?"... Ђоле Балашевић. 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ретко виђене фотографије Соње Савић

(Недељник)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".