Miroslav Ilić otkrio je kako se desila saradnja sa glumicom Sonjom Savić, koja mu je bila u spotu za pesmu "Devojka iz grada".

- Moja pokojna majka i Sonjina majka Mikana iz istog su sela. Od Mrčajevaca prema Čačku prvo selo. Ako nisi znao, Sonjina majka je bila "veliki igrač" u staroj Jugoslaviji. Ona je jedno vreme bila predsednik Ustavnog suda Jugoslavije. Sonja i ja smo se znali, bili smo u dva različita filma, ali ja sam navijao za nju, i ona je navijala za mene, zemljaci smo. I dan-danas volim da pogledam moj televizijski šou iz 1985. gde mi je bila specijalni gost uz Balaševića, Tozovca, grupu Kerber. Bila je velika glumica, i tako me boli što nas je tako mlada napustila - istakao je Miroslav.

Foto: reprint TV Novosti

 

Pevač je progovorio o strana B singla "Devojke iz grada" na kojoj se nalazi pesma "Vesna stjuardesa" posvećena Vesni Vulović.

- Dok smo spremali "Devojku iz grada", desila se teška avionska nesreća, pao je avion sa deset i po hiljada metara i preživela je samo stjuardesa Vesna Vulović. To je bila planetarna vest. Onda je čika Obren seo i napisao pesmu posvećenu Vesni stjuardesi.

Foto: Predrag Mitić

 

Miroslav se dotakao i svog televizijskog šoua iz 1985, u kom su mu mimo Sonje gostovali i Đorđe Balašević i Predrag Živković Tozovac.

- Sa Đoletom je bilo specifično prijateljstvo. Nismo se intenzivno družili ali od prvog našeg susreta, razgovora 1982. godine, uspostavila se neka fina energija. Ako malo bolje pogledaš sve što je Đole radio, videćeš koliko tu ima paorske mudrosti koju je kupio po Vojvodini i utkao u svoje pesme. A on je u mojim pesmama i meni video ljubav prema mojim seljacima, ratarima Šumadije. On je radio televizijski šou u kome sam mu bio gost, a kasnije sam ja u svoj zvao njega. Pre 15 godina pravim prvi svoj koncert u Areni i želja mi je da on bude gost. A Đole je, kao i svi genijalci, bio specifičan lik. Nije on mnogo mario šta ljudi misle. Imao je svoj film. A bio je čestit čovek i rodoljub i u to ne treba sumnjati. To vrlo dobro znam. Ranije nikada nije bio gost ni na čijem koncertu. Kada sam ga pitao, rekao je: "Videćemo, Miki." Da nije došao, ne bi se promenio nimalo naš odnos - priča Miroslav i dodaje:

Foto: N. Fifić

 

- Do zadnjeg dana, ma do zadnjeg časa, nisam znao da li će se pojaviti. Spremam se za izlazak na binu, pertlam cipele, i čujem iza sebe, otvaraju se vrata: "Da nisam okasnio?"... Đole Balašević. 

BONUS GALERIJA: Retko viđene fotografije Sonje Savić

(Nedeljnik)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".