Америчка кошаркашица Бритни Грајнер премештена је у казнену колонију у Русији, потврдио је њен правни тим. Двострука освајачица златне олимпијске медаље са САД ухапшена је још 17. фебруара на аеродрому у Москви због поседовања уља канабиса у пртљагу, што је наравно забрањено у Русији, а након дугог суђења у који су биле умешане две највеће војне силе на свету - добила је строгу казну затвора.

Осуђена је на девет година иза решетака и из САД и даље апелују свакодневно да морају да је пусте на слободу, међутим Руси немају намеру да попусте.

- Бритни је пребачена из притворског центра у Икши 4. новембра. Она је сада на путу за казнену колонију. Немамо никакве информације о њеној тачној тренутној локацији или њеном коначном одредишту - наводи се у саопштењу њеног правног тима који је забринут због стања кошаркашице.

Фото: Профимедиа

 

 

Поводом тога огласила се и секретарка за медије Беле куће Карин Жан-Пјер рекла је да је "сваки минут, у коме Бритни Грајнер мора да издржи незаконито притварање у Русији, предугачак минут". Подсетимо, руски суд је прошлог месеца одбио њену жалбу на деветогодишњу казну затвора због поседовања дроге.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".