– И наредних десетак дана без значајних падавина, уз сушно време и без снега у нижим пределима. Претходних дана време је после дужег времена било у складу са календаром, а преовладавало је тмурно и магловито, понегде уз слабу и сипећу кишу, тј. росуљу. Среда ће бити најтоплији дан у Србији ове седмице. Очекује се претежно сунчано и релативно топло за ово доба године, повремено уз умерену облачност.

На висини ће се простирати гребен са југозапада, па ће са Медиетрана струјати топла ваздушна маса. Дуваће југоисточни ветар, који ће у кошавском подручју бити појачан, а на југу Баната и у Подунављу повремено и јак. Максимална температура биће од 17 до 21, у Београду до 20 степени- наводи Ђурић.

Због ведрог времена очекује се и знатно већа разлика између дневних и јутарњих температура. Наше подручје све до петка биће под утицајем антицклона и високог ваздушног притиска, док ће се снажна циклонска активност са јаким олујама и падавинама налазити над Атлантиком и ови системи неће моћи да продрду унутар европског копна даље од Алпа и то захваљујући антицклону.

– И у четвртак ће бити топло, али уз нешто више облака и који степен ниже температуре. Максимална температура биће од 15 до 20°Ц, у Београду до 18°Ц. Крајем дана у северозападним,а током вечери, ноћи и у петак ујутро и преко осталих предела Србије очекује се прелазак једног веома ослабљеног хладног фронта, који ће тек понегде донети слабу кишу, али без значајнијих падавина, али ће у свим пределима доћи до захлађења и југоисточни ветар биће у скретању на северозападни, уз продор свежије ваздушне масе са севера.

Максимална температура у петак биће од 12 до 18°Ц, у Београду до 14°Ц. Србија и наше подручје током викенда биће под утицајем веома снажног антицклона са центром изнад области Алпа – најављује Ђурић.

(Објектив.рс)

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".