Најјаче фудбалско првенство на свету у Енглеској се, традиционално већ, одвија без класичне зимске паузе коју красе малтене сви други шампионати на свету.

На Острву не само да се игра и у децембру и јануару, него се некад игра елитно надметање и на свака два дана, нарочито у периоду око Божића по грегоријанском календару.

Али, то сада одлази у прошлост. Премијер лига, наиме, уводи зимску паузу. И не само то.

Фото: Танјуг/АП

 

Од сезоне 2023 / 2024, поред тог предаха (истина минималног, у трајању од недељу дана, од 13. до 20. јануара), уводи се и једна олакшица за играче: забрањује се прављење таквог распореда по коме би један клуб играо два меча у размаку мањем од 48 сати. Баш у таквом, сулудом и суровом ритму, игра се у поменуте празничне дане у Енглеској. Бар до сада.

На то се прошле године жалио и стратег Ливерпула, Немац Јирген Клоп, говрећи о "Боксинг деју", како се у Енглеској назива дан после Божића по грегоријанском календару, када се отварају поклони из кутија (енгл. "боx").

Фото: Танјуг/АП

 

- Ми, када дођу ови дани, не можемо да тренирамо. Само гледамо да опоравимо екипу. Сјајна је традиција играти мечеве за Боксинг деј, али је апсолутно немогуће да нормално играти 26. па 28. децембра. Мени је и даље невероватно да је то нормална ствар у Енглеској. Бар један додатни дан одмора требало би увести - рекао је тада Клоп, а од следеће зиме ће бити баш као што је прижељкивао.

БОНУС ВИДЕО: ПИКСИ МНОГО ВРЕДИ АЛИ ДА ЛИ ЈЕ НАЈПЛАЋЕНИЈИ: Топ 10 зарада селектора на СП

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".