Лазар Вукићевић

Лалић је сведочио и о убиству Лазара Вукићевића које се догодило 14. октобра 2020. године.

- Али сада је прво почео да прича о Капетану. У Црној Гори. Хоџић је био близак Капетану, Спахић и није био баш толико близак шкаљарском клану. Капетан је намамљен да дође. Хоџић се машио за пиштољ, Јанковић га је убио. Све је сликано. Радуловића и Спахића су везали, кад су утврдили да Спахић није битна карика и њега су усмртили док су Милета Капетана држали живог - рекао је Лалић.

Фото: МУП

 

- Кад је отет Миле Радуловић Капетан, који је држан у животу око два месеца, преко његовог криптованог телефона су остварилвани контакти са Јовицом Вукотићем и још некима. Миле Радуловић је активно учествовао, није имао другог избора у обмањивању. Удављен је продужним каблом, пре тога је сднимљен у вишечасовном исказу где признаје да је починио нека кривична дела за каљарски клан. Ето то сам хтео да поменем, јер су преко њега намамљен Лазар Вукићевић и покушан да буде намамљен Александар Шарац и то причом како Милетови људи треба да отму Беливука и ако реализују да ће га испитивати, мучити и ликвидирати и да они буду ту кад их отму. Требала су обојица да буду отета истог дана, али се Шарац предмиомислио и није дошао, али је Вукићевић прихватио тај "задатак".

- Отишао сам у Ритопек. Драганић је извадио један пиштољ са пригушивачем, припремили смо га, ставио је рукавице и његова функција да реагује ако Лазар потегне оружје. У пратњи су били Хрватин и Марко Будимир.

Месарским ножем пререзали врат

- На пола пута јавили су да сви дођемо у базу да су отели лице. Милош Будимир је јавио да је у пратњи приметио Александра Шарца. Кренули смо сви ка бази. Пешке сам се после упутио ка бункеру. Међу последњима сам стигао у канцеларију у склопу бункера. Унутра затичем скоро све учеснике пратње и једно пребијено лице. Испитивали су га. Он је отворио и Скај. Рекли су ми да је тај што је отет рекао да ради за Лазара Вукићевића. По налогу Вељка бришем снимке са камера из наше просторије - рекао је Лалић и додао:

Фото: Н. Скендерија

 

- Наредних дана по његовом налогу бришем снимке и са камера са стадиона. Милошу Будимиру и мени каже да идемо за Ритопек. Лице се везује лисицама. На себи је имао тамну мајицу, бермуде и беле патике. Уносимо га у комби, полажемо изђу седишта. Мој задатак био да га чувам. Одлазимо ка кући у Ритопеку. Тамо нас дочекује Драганић. Беливук на стадиону наређује да се уклоне трагови крви, уклони намештај. У Ритопеку сам ја претресао то лице, уносимо га у скривени простор. Натсвимо да га испитујемо, он креће да прича неке неповезане ствари, да нас лаже. Прича како ради за Вукићевића, да га је упознао у затвору, да му је дао 500 евра, да му је купио те беле патике...

- Милош Будимир и ја смо лоше реаговали на то, клештима сам му пригњечио прст на десној нози. Милош Будимир му је чекићем на левом колену направио отворену рану. Није јаукну, па смо мислили да је под дејством дрога. У циљу испитивањ асмо га тукли дрвеном штанглом, тукли га , ислпитивали, Милош Будимир и Драганић и га неколико пута фотографисали. Говорио нам је да је 25 дана раније изашао из затвора, да ије мног упућен у целу ситуацију. Милш Будимир је узео кабл и обавили смо му Митићу кабл око врата, свако на своју страну. Лице у је помодречло, кад је рпестао да се помера, подметнули смо каду код груди и Будимир је тада великим месарским ножем му пререзао врат. Цурило је доста крви. Не знам ккад је наступила смрт, али он сигурно није био у животу после тога. Убрзо смо напустили кућу у Ритопеку - рекао је Лалић.

Убиство Николе Митића

Фото: Принтскрин Фејсбук, Принтскрин ТВ Пинк

 

- Следеће у чему учествујем је отмица и убиство Николе Митића, 10.8.2020. Кодно име му је било Посејдон. Неколико месеци уназад извесни Пишта, који живи на Косову се врло успешно инфилртрирао у шкаљарски клан, до самог врха и он нам је прослеђивао поруке које су размењивали и припреме планирања убиства - рекао је Лалић.

Када је Лалић споменуо Брашњевића, поново је реаговао адвокат Петровић, а заменик тужиоца је казао да се ова криминална група терети за удруживање и да има право да прича све оно што зна о групи.

- После догађаја лажне отмице и убиства Брашњевића, кад се вратио у Београд, он им је понудио да може да помогне да убије Брашњевића, као одмазду за Атину. Ми смо и фингирали ту отмицу и убиство. Купили лажну крв, свезали га, попрскали га крвљу, јавили им да је наводно отет, а онда га сликали у једној рупи у позама као мртав. Мили Брашњевић је за то доибио новац, који су шкаљарци исплатили. Тако је Пишта стекао потпуно поверење - испричао је Лалић.

Самлели Гоксија

За пулт је приступио Срђан Лалић. Обучен је у маслинасто зелени џемпер испод које има белу блузу.

- Наставио бих са излагањем, не бих се осврато на коментаре. Јуче сам се зауставио код убиста Горана Велчковића. Он је убијен 3. 8. 2020. а сутардан смо дошли Беливук, ја Милош Будимир до куће у преподневним часовима. Уништавало се тело Горана Величковића, у чему ја први пут делимично учествујем. Када се уђе у гаражу са десне стране стајала машина за млевење меса, тада сам први пут видео тај процес - рекао је Лалић и додао:

- Када се то завршило, помогао сам Беливуку да на травњаку запали делове гардеробе, фолије за заштићивање, секиру. Све је то паљено. Била велика ватра. Отишли смо да би смо се у вечерњим сатима поново вратили у Ритопек, позајмили смо возило, џип. Дошли су Беловук, Миљковић, Милош Будимир, ја.Ишли смо возилом до реке и у реку изручили садржај џакова. Успут смо се зауставили на бензинској пумпи, вратили се назад. Мислим да је све то везано за убиство Величковића.

Фото: Принтскрин Фејсбук, Принтскрин ТВ Пинк

 

- У пролеће 2020. Беливук и Миљковић нам показили слике момка коме је била одсечена глава и објаснили да су те фотографије од кавачког клана послате шкаљарском, то је наводно био извесни Страхиња, њега је Александар Шарац продао за 200.000 евра - рекао је Лалић.

Адвокат Владимир Петровић, бранилац Марка Миљковића замолио је судију да реагује јер оно што није у оптужници није педмет интересовања.

- После тог догађаја група је добила насилан карактер. То је била поента моје приче, а не да обогатим детаљима и уверим да говорим истину. Ово је све увод у оно што хоћу да кажем. Хтео сам да створим слику да је група тада постала насилна, чланови уплашени за свој живот - рекао је Лалић.

Скај група - Ковид19

Фото: АТА имагес/Принтскрин/Депоситпхотос

 

- У августу, септембру он нам јавља да шкаљарци имају неколико екипа које нас прате. Ми смо данима опсервирали наше камере за видео надзор, физички смо покушавали да детектујемо возила, али безуспешно. 10. августа смо са неколико екипа Милош Будимир, ја Хрвати, Алекса Стошић и још неки патролирали смо. Сликали нека возила. Око поднева смо правили паузу, направили нови план да Беливук и Миљковић крену са возилима својим као мамац ка Дедињу ка Дејану Лазаревићу, да видимо да ли ће се неко закачити за њих. Покрили смо три локације са три екипе. Користили смо радио везу и Скај. Ја сам покривао Хумску, био сам са својим возилом. Друга позиоција код ресторана Мала Авала, трећа позиција међу зградама у Стјепана Филиповића. Распоредили смо се и када сам ја кренуо ка локацији направио сам круг око Ауто команде где саму уочио хонду, и једно лице у возилу, претпоставио сам да би тај могао да буде неко ко прати. Напоравили смо групу на скај као ковид 19.

- Око 16 часова су кренули Беливук и Миљковић, прошли су поред мене и кренули ка Ауто команди. Поменуто возило је пропустило неколико возила, а онда кренуло у пратњу за њима, што сам им ја јавио.

БОНУС ВИДЕО: ОПСАДНО СТАЊЕ ИСПРЕД СПЕЦИЈАЛНОГ СУДА: Сведоци-сарадници суочавају се са Беливуком и Миљковићем

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".