Lazar Vukićević

Lalić je svedočio i o ubistvu Lazara Vukićevića koje se dogodilo 14. oktobra 2020. godine.

- Ali sada je prvo počeo da priča o Kapetanu. U Crnoj Gori. Hodžić je bio blizak Kapetanu, Spahić i nije bio baš toliko blizak škaljarskom klanu. Kapetan je namamljen da dođe. Hodžić se mašio za pištolj, Janković ga je ubio. Sve je slikano. Radulovića i Spahića su vezali, kad su utvrdili da Spahić nije bitna karika i njega su usmrtili dok su Mileta Kapetana držali živog - rekao je Lalić.

Foto: MUP

 

- Kad je otet Mile Radulović Kapetan, koji je držan u životu oko dva meseca, preko njegovog kriptovanog telefona su ostvarilvani kontakti sa Jovicom Vukotićem i još nekima. Mile Radulović je aktivno učestvovao, nije imao drugog izbora u obmanjivanju. Udavljen je produžnim kablom, pre toga je sdnimljen u višečasovnom iskazu gde priznaje da je počinio neka krivična dela za kaljarski klan. Eto to sam hteo da pomenem, jer su preko njega namamljen Lazar Vukićević i pokušan da bude namamljen Aleksandar Šarac i to pričom kako Miletovi ljudi treba da otmu Belivuka i ako realizuju da će ga ispitivati, mučiti i likvidirati i da oni budu tu kad ih otmu. Trebala su obojica da budu oteta istog dana, ali se Šarac predmiomislio i nije došao, ali je Vukićević prihvatio taj "zadatak".

- Otišao sam u Ritopek. Draganić je izvadio jedan pištolj sa prigušivačem, pripremili smo ga, stavio je rukavice i njegova funkcija da reaguje ako Lazar potegne oružje. U pratnji su bili Hrvatin i Marko Budimir.

Mesarskim nožem prerezali vrat

- Na pola puta javili su da svi dođemo u bazu da su oteli lice. Miloš Budimir je javio da je u pratnji primetio Aleksandra Šarca. Krenuli smo svi ka bazi. Peške sam se posle uputio ka bunkeru. Među poslednjima sam stigao u kancelariju u sklopu bunkera. Unutra zatičem skoro sve učesnike pratnje i jedno prebijeno lice. Ispitivali su ga. On je otvorio i Skaj. Rekli su mi da je taj što je otet rekao da radi za Lazara Vukićevića. Po nalogu Veljka brišem snimke sa kamera iz naše prostorije - rekao je Lalić i dodao:

Foto: N. Skenderija

 

- Narednih dana po njegovom nalogu brišem snimke i sa kamera sa stadiona. Milošu Budimiru i meni kaže da idemo za Ritopek. Lice se vezuje lisicama. Na sebi je imao tamnu majicu, bermude i bele patike. Unosimo ga u kombi, polažemo izđu sedišta. Moj zadatak bio da ga čuvam. Odlazimo ka kući u Ritopeku. Tamo nas dočekuje Draganić. Belivuk na stadionu naređuje da se uklone tragovi krvi, ukloni nameštaj. U Ritopeku sam ja pretresao to lice, unosimo ga u skriveni prostor. Natsvimo da ga ispitujemo, on kreće da priča neke nepovezane stvari, da nas laže. Priča kako radi za Vukićevića, da ga je upoznao u zatvoru, da mu je dao 500 evra, da mu je kupio te bele patike...

- Miloš Budimir i ja smo loše reagovali na to, kleštima sam mu prignječio prst na desnoj nozi. Miloš Budimir mu je čekićem na levom kolenu napravio otvorenu ranu. Nije jauknu, pa smo mislili da je pod dejstvom droga. U cilju ispitivanj asmo ga tukli drvenom štanglom, tukli ga , islpitivali, Miloš Budimir i Draganić i ga nekoliko puta fotografisali. Govorio nam je da je 25 dana ranije izašao iz zatvora, da ije mnog upućen u celu situaciju. Milš Budimir je uzeo kabl i obavili smo mu Mitiću kabl oko vrata, svako na svoju stranu. Lice u je pomodrečlo, kad je rpestao da se pomera, podmetnuli smo kadu kod grudi i Budimir je tada velikim mesarskim nožem mu prerezao vrat. Curilo je dosta krvi. Ne znam kkad je nastupila smrt, ali on sigurno nije bio u životu posle toga. Ubrzo smo napustili kuću u Ritopeku - rekao je Lalić.

Ubistvo Nikole Mitića

Foto: Printskrin Fejsbuk, Printskrin TV Pink

 

- Sledeće u čemu učestvujem je otmica i ubistvo Nikole Mitića, 10.8.2020. Kodno ime mu je bilo Posejdon. Nekoliko meseci unazad izvesni Pišta, koji živi na Kosovu se vrlo uspešno infilrtrirao u škaljarski klan, do samog vrha i on nam je prosleđivao poruke koje su razmenjivali i pripreme planiranja ubistva - rekao je Lalić.

Kada je Lalić spomenuo Brašnjevića, ponovo je reagovao advokat Petrović, a zamenik tužioca je kazao da se ova kriminalna grupa tereti za udruživanje i da ima pravo da priča sve ono što zna o grupi.

- Posle događaja lažne otmice i ubistva Brašnjevića, kad se vratio u Beograd, on im je ponudio da može da pomogne da ubije Brašnjevića, kao odmazdu za Atinu. Mi smo i fingirali tu otmicu i ubistvo. Kupili lažnu krv, svezali ga, poprskali ga krvlju, javili im da je navodno otet, a onda ga slikali u jednoj rupi u pozama kao mrtav. Mili Brašnjević je za to doibio novac, koji su škaljarci isplatili. Tako je Pišta stekao potpuno poverenje - ispričao je Lalić.

Samleli Goksija

Za pult je pristupio Srđan Lalić. Obučen je u maslinasto zeleni džemper ispod koje ima belu bluzu.

- Nastavio bih sa izlaganjem, ne bih se osvrato na komentare. Juče sam se zaustavio kod ubista Gorana Velčkovića. On je ubijen 3. 8. 2020. a sutardan smo došli Belivuk, ja Miloš Budimir do kuće u prepodnevnim časovima. Uništavalo se telo Gorana Veličkovića, u čemu ja prvi put delimično učestvujem. Kada se uđe u garažu sa desne strane stajala mašina za mlevenje mesa, tada sam prvi put video taj proces - rekao je Lalić i dodao:

- Kada se to završilo, pomogao sam Belivuku da na travnjaku zapali delove garderobe, folije za zaštićivanje, sekiru. Sve je to paljeno. Bila velika vatra. Otišli smo da bi smo se u večernjim satima ponovo vratili u Ritopek, pozajmili smo vozilo, džip. Došli su Belovuk, Miljković, Miloš Budimir, ja.Išli smo vozilom do reke i u reku izručili sadržaj džakova. Usput smo se zaustavili na benzinskoj pumpi, vratili se nazad. Mislim da je sve to vezano za ubistvo Veličkovića.

Foto: Printskrin Fejsbuk, Printskrin TV Pink

 

- U proleće 2020. Belivuk i Miljković nam pokazili slike momka kome je bila odsečena glava i objasnili da su te fotografije od kavačkog klana poslate škaljarskom, to je navodno bio izvesni Strahinja, njega je Aleksandar Šarac prodao za 200.000 evra - rekao je Lalić.

Advokat Vladimir Petrović, branilac Marka Miljkovića zamolio je sudiju da reaguje jer ono što nije u optužnici nije pedmet interesovanja.

- Posle tog događaja grupa je dobila nasilan karakter. To je bila poenta moje priče, a ne da obogatim detaljima i uverim da govorim istinu. Ovo je sve uvod u ono što hoću da kažem. Hteo sam da stvorim sliku da je grupa tada postala nasilna, članovi uplašeni za svoj život - rekao je Lalić.

Skaj grupa - Kovid19

Foto: ATA images/Printskrin/Depositphotos

 

- U avgustu, septembru on nam javlja da škaljarci imaju nekoliko ekipa koje nas prate. Mi smo danima opservirali naše kamere za video nadzor, fizički smo pokušavali da detektujemo vozila, ali bezuspešno. 10. avgusta smo sa nekoliko ekipa Miloš Budimir, ja Hrvati, Aleksa Stošić i još neki patrolirali smo. Slikali neka vozila. Oko podneva smo pravili pauzu, napravili novi plan da Belivuk i Miljković krenu sa vozilima svojim kao mamac ka Dedinju ka Dejanu Lazareviću, da vidimo da li će se neko zakačiti za njih. Pokrili smo tri lokacije sa tri ekipe. Koristili smo radio vezu i Skaj. Ja sam pokrivao Humsku, bio sam sa svojim vozilom. Druga poziocija kod restorana Mala Avala, treća pozicija među zgradama u Stjepana Filipovića. Rasporedili smo se i kada sam ja krenuo ka lokaciji napravio sam krug oko Auto komande gde samu uočio hondu, i jedno lice u vozilu, pretpostavio sam da bi taj mogao da bude neko ko prati. Naporavili smo grupu na skaj kao kovid 19.

- Oko 16 časova su krenuli Belivuk i Miljković, prošli su pored mene i krenuli ka Auto komandi. Pomenuto vozilo je propustilo nekoliko vozila, a onda krenulo u pratnju za njima, što sam im ja javio.

BONUS VIDEO: OPSADNO STANJE ISPRED SPECIJALNOG SUDA: Svedoci-saradnici suočavaju se sa Belivukom i Miljkovićem

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".