У Специјалном суду у Београду данас се исказима сведока-окривљених очекује наставак суђења организованој групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се терете за седам убистава, трговину фрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

На данасњем суђењу ће сведоци-окривљени Бојан Хрватин, Срђан Лалић и Никола Спасојевић изнети своје одбране.

Они су склопили споразуме са тузилаштвом и пристали да за блаже затворске казне говоре о злочинима које је починила ова криминална група.

По завршетку суђења Хрватину ће бити изречена казна затвора од 15 година, Спасојевићу од 14 година и Лалићу од 18 година.

На претходним суђењима окривљени су завршили изношење одбране, негирајући кривична дела која им се оптужницом Тужилаштва за организовани криминал стављају на терет.

Судско веће је на претходном рочишту усвојило предлог одбране и укинуло притвор Борису Карапанџићу, Филипу Ивановском, Влади Геогијеву и Милошу Лукићу Селаку.

Такође, суд им је одредио забрану напуштања боравишта уз обавезно јављање у надлежну Полицијску станицу сваких 15 дана.

Вође ове криминалне групе такође су негирале кривична дела наводећи да им је "све намештено", док су за фотографије преузете са криптоване апликације Скај навели да су фотошопиране, а да су оружје и индустријска машина за млевење меса накнадно унети у кућу у Ритопеку.

У оптужници се наводи да су управо у тој машини чланови криминалне групе млели тела својих жртава након што су их убили, док је Миљковић током одбране више пута поновио да "без тела нема ни дела", те је тражио обдукционе налазе убијених мушкараца.

Тужилаштво терети чланове криминалне групе за убиства Александра Глигоријевића, Горана Величковића, Здравка Радојевића, Лазара Вукичевића, Милана Лепоје, Николе Митића и Горана Михајловића, али и за трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Главни претрес овој групи почео је 17. октобра када је јавност први пут присуствовала суђењу, пошто је припремно рочиште које је почело у марту било затворено за јавност.

Оптужницом се окривљени терете да су под параваном навијачке групе "Принципи" направили организовану криминалну групу у којој су вође (Беливук и Миљковић) одлучивали ко ће бити убијен.

Тужилаштво је недавно проширило истрагу протви Беливука, Миљковића и Бојани Беливук због сумње да су новцем од криминалне делатности куповали разне луксузне ствари.

Наредба о споровођењу истраге против Вељка Беливука, Марка Миљковића, Бојане Беливук, Тање Миљковић, Снежане Ђорђевић, Филипа Ивановског и Марије Милутинов донета је 9. децембра прошле године због сумње да су починили кривично дело прање нповца.

Специјално тужилаштво у Црној Гори је подигло оптужницу против Беливука, Миљковића, Јанковића и Ратка Живковића због отмице Милета Радуловића званог Капетан.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".