Водитељка Анета Фараго била је једна од најпознатијих наших водитељки, а у свет јавног живота ушла је сасвим случајно.

- Случајно сам залутала на неку аудицију тадашњег студентског програма "Индеx 202 Радио-Београда" и остала. После шест месеци мученичког приправничког стажа, ниподаштавања новајлије, подсмеха редакцијске елите, трчања по улици и ношења "Нагре" тешке 15 кг, прављења анкета и слања на неке безвезне другоразредне репортерске задатке, била сам спремна да то оберучке напустим - искрено је признала Анета у интервјуу за "Најмагазин".

 

 

Потом је каријеру наставила у забавној емисији на Првом програму "Радио-Београда", а онда је велика трагедија све променила.

- И како је то обично бивало са мном, дакле случајно, једне ноћи у руднику Рембас догодила се велика трегедија. Много рањених и мртвих рудара. Национална жалост. Протокол је у таквим ситуацијама био врло строг и програмска шема се тренутно мењала и прилагођавала тренутку. Дежурни новинар те ноћи није се јављао на позив и опет одлука главног уредника, морала сам ја пред микрофон. Најаве, одјаве, вести - све. Шта си рекао, рекао си, отишло у етар. Била сам залеђена.

 

 

- Чињеница да те апсолутно сви слушају, да не смеш да погрешиш, да не замуцаш, та гадна, ледена трема постала је мој пријатељ те ноћи. Мој глас је био миран, раван и званичан. Било је добро одрађено. Заправо толико добро одрађено под притиском и у посебним околностима да је било пријатно изненађење за све, понајвише за мене... Тако је заправо почела моја каријера водитеља живог програма у "Радио-Београду".

 

 

Она данас води емисију на ТВ "Коперникус", пријатељица је са Сузаном Манчић, а она је сада показала како Анета данас изгледа и одушевила јавност.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Лепа Брена - концерти

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".