Оливера Марковић важи за једну ид најпознатијих, најбољих и највољенијих флумица 20 века. Њена глумачка оставрења и улоге које је оживела током своје богате глумачке каријере, ушле су у анале српске и југословенске кинематографије.

Сваком лику који је одиграла дала је уникатан и непоновљив печат, а њени филмски цитати се и дан данас памте и препричавају и неизоставан су део урбане културе.

Имала је харизму, имала је редак таленат, али никада није препознавана као типична лепотица са филмског платна. Барем не у мери у којој су то биле Тања Бошковић, Милена Дравић и неке друге њене колегинице.


Оливера је некако увек доживљавана као лаф, жена са мушком памећу, ортак, џек…И она јесте била све то, али слика која се појавила на друштвеним мрежама , на којој глумица личи на неку од холивудаких дива из старих добрих времена, просто изискује да наглас кажемо - вау, Оливера је поред свега осталог била и заносна лепотица.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by istorijat™ (@istorijat)


Неке старије генерације је можда и памте из тог времена, али свакао је вредно подсетити оне млађе, који је се сећају од Балкан експреса па на даље, да је Оливера, поред непоновљивог талента, била једна веома отмено лепа жена.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".