Са највећег скупа на КиМ, Срби окупљени код Споменика цару Лазару, поручили су да су ту своји на своме, да желе да остану на својим огњиштима и да желе мир и стабилност.

Окупљенима се обратио Ненад Ђурић, бивши командир Регионалног полицијског директората Север на Косову и Метохији.

- Славни мој и напаћени роде, стајати данас испред вас није само велика част, већ привилегија која се огледа у делима наших предака и очима напе деце.

Фото: Новости

 

- Пробудили смо се из сна. Ми друге земље немамо, и немамо је где обрађивати за надницу шаку пиринча или шаку зоби. Моје колеге су изнеле велики терет - рекао је Ђурић.

- За све оне које се колебају - Свак ке рођен да поједном умре, част и брука живе довека - закључио се Ђурић цитатом Његоша

Председник Српске листе Горан Ракић поручио је да су се данас окупили да никад јаче, снажније и сложно упуте поруку, Приштини и међународној заједници:

Фото: Д. Миловановић

 


- Доста је. Доста је шиканирања, малтретирања, угњетавања и обесправљивања Срба на Косову и Метохији - рекао је Ракић.


Потпредседник Српске листе Игор Симић замолио је Србе да подигну заставе, да их сви виде, јер каже, у Приштини кажу да нема Срба на КиМ, да их нема више од пар десетина.

- Хајде да подигнемо те заставе, да виде да наси ма много, и да ће нас тек бити на овим просторима, јер оно је наше. Било, јесте и биће - поручио је Симић.

ФОТО: М. Стевановић

 

 

БОНУС ВИДЕО: 

ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ: Почело окупљање пред велики народни скуп у Косовској Митровици

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".