Председник Србије Александар Вучић одликоваће Ненада Ђурића, бившег командира Регионалног полицијског директората Север на Косову и Метохији, који је одбио да свом народу дели укоре за то што не прихватају РКС аутомобилске таблице које им намеће власт Аљбина Куртија - незванично сазнају "Новости".

Шеф државе решио је да се на овај начин одужи човеку који је постао метафора бунта нашег народа у јужној покрајини који више није могао да трпи иживљавање из Приштине што је кулминирало напуштањем свих институција: од скупштине и владе, па до полиције и правосуђа. 

Вучић је у директном телефонском разговору пружио подршку смењеном Ђурићу, пренео му охрабрење и став да ће власт у Београду увек бити и уз њега и уз наш народ на Косову и Метохији. 

Фото: Јутјуб принтскрин/Косово онлине

 

Подсетимо, Ђурићева смена представља брутално кршење Бриселског споразума, јер није могла бити спроведена без сагласности председника четири српске општине на северу КиМ, која је неопходна и приликом именовања на функцију командира Регионалног полицијског директората.

БОНУС ВИДЕО: 

НОВОСТИ НА КиМ: Јутро пред почетак великог народног скупа

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".